VREMENSKA

Padavine bodo zajele vso državo, tudi grmelo bo

Objavljeno 06. oktober 2015 22.41 | Posodobljeno 06. oktober 2015 13.32 | Piše: Mo. S.

Čakajo nas oblačni dnevi z občasnim dežjem.

Jutri bo dežnik obvezna oprema.

LJUBLJANA – »Mogoče se bo dež zvečer tudi okrepil, ob morju pa lahko pričakujemo tudi kakšno nevihto z grmenjem,« napoveduje dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko.

Padavine po vsej državi

Dan se je že začel kislo, večer pa bo le še bolj moker. Padavine bodo dosegle bolj ali manj vse konce države, tako da je težko napovedati, kje bo dežja največ. Če bodo na Primorskem nevihte, ga lahko seveda največ zapade tam, sicer pa bo bolj ali manj enakomerno. Ponekod lahko v 24 urah zapade tudi do 30 milimetrov dežja. Ali je to veliko ali ne, je zlasti stvar časa. Če ga toliko zapade v dveh urah, utegne biti namreč kar pestro, sicer pa niti ne.

Občasne padavine še v naslednjih dneh

Niti v naslednjih dneh ne bo prav obetavno vreme, saj bodo tudi v sredo občasne padavine. Popoldne in zvečer lahko dež oslabi, v četrtek in petek pa prav tako lahko kje še pade kakšna kaplja. Večinoma bo sicer oblačno, temperature pa bodo v naslednjih dneh malo nižje, in sicer se bo čez dan ogrelo do 16 stopinj, le na Primorskem do 19 Celzija.

Prihodnji teden padec

A že za naslednji teden se napoveduje padec temperatur. Po besedah Pečenka bodo čez dan dosegle le malce čez 10 stopinj. Za nedeljo se je namreč napovedal ciklon, a katero smer bo ubral, še ne moremo vedeti. 

Deli s prijatelji