VREME JE POKAZALO ZOBE

Padala so drevesa, strele po Sloveniji netile požare

Objavljeno 15. avgust 2015 19.51 | Posodobljeno 15. avgust 2015 22.08 | Piše: A. K.

Nekatere dele Slovenije so zajele padavine, gasilci imajo največ dela v Beli krajini.

Tornado je opustošil po Oklahomi.

LJUBLJANA – Vreme je danes pokazalo zobe. Za več območij je bil namreč razglašen rdeči alarm za točoimage. Ponekod so bile padavine obilne, strele pa so večkrat udarile, zaradi česar je tudi gorelo.

Okoli 15. uri je v Pikovniku zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje s hlevom. Zaradi izpada električne energije ne deluje vodovodno omrežje. zato sodelujejo vsa društva iz Gasilske zveze Cerknica s cisternami in PGD Rakitna. Požar je trenutno omejen. Prav tako je strela udarila v Črnem Kalu, v Kopru pa je zagorel senik. Okoli 15.30 je v kraju Zadlog, občina Idrija, strela udarila v električno omarico, ki je zagorela. Gasilci PGD Črni Vrh so ogenj pogasili in preprečili nadaljnji morebitni vžig. O poškodovani električne omarice je bilo obveščeno pristojno elektro podjetje. 

V občana udarila strela

Ob 17.15 je po prvih podatkih urada za zaščito in reševanje v Ulici talcev v Kostanjevici na Krki strela udarila v občana. Izkazalo se je, da je strela udarila v drevo, pri čemer se je oseba poškodovala. Gasilci PGD Kostanjevica so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico objekta in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Krško so osebo prepeljali v brežiško bolnišnico.

Huda ura v Beli krajini

Po podatkih uprave za reševanje je najhuje v Beli krajini. Na Kolodvorski ulici v Črnomlju se je večje drevo podrlo na streho objekta, v naselju Naklo v bližini Črnomlja je močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Talčji Vrh. V Črnomlju je mogoče opaziti več podrtih dreves, ki ležijo na cesti, ob 16.30 pa je na Ulici 21. Oktobra v Črnomlju močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Dragatuš. Več objektov je v Črnomlju in okolici zalila voda. Hudo je tudi v Metliki in njeni okolici. Ob 16.48 se je na cesto Metlika–Trnovec podrlo drevo, v Kučarju pa je zagorela hiša.

Vreme je zobe pokazalo tudi na Dolenjskem. Okoli 18. ure je strela udarila v transformatorsko postajo na Gmajni, nekaj minut pred tem pa je na Cankarjevi cesti na Senovem strela udarila v dimnik stanovanjskega objekta. Ob 16.30 se je na cesto Podturn–Podstenice podrlo drevo. Ob 18.10 je prišlo do izpada električne energije v krajih Gora, Čretež in Gorenja Lepa vas.

Kako pa je bilo pri vas? Pošljite nam fotografije!

Deli s prijatelji