NAGRADNA IGRA

Ozimnica k materi samohranilki

Objavljeno 12. oktober 2014 20.02 | Posodobljeno 12. oktober 2014 20.06 | Piše: O. B.

Naturetine zelenjave se je razveselila Štefanija Vilčnik iz Kicarja.

Paket ozimnice je tokrat šel na naslov mame samohranilke Štefanije Vilčnik. Foto: Oste Bakal

PTUJ – Tudi tokrat se je sreča pri žrebu v naši nagradni igri Ozimnica po vašem okusu obrnila na pravo stran. Paket ozimnice Natureta je šel na naslov mame samohranilke Štefanije Vilčnik v idiličnem Kicarju. Na hribčku v lepem naravnem okolju, kjer se še posebno v teh sončnih dneh prepletajo čudovite barve, med vinogradi in sadovnjaki, v družbi prijaznega kužka in nekaj igrivih mačk, z dvema izmed treh otrok živi nezaposlena Štefka. Po 21 letih dela v Kidričevem je pred skoraj 15 leti, predvsem zaradi zdravstvenih težav, ostala brez službe. Prejema približno 250 evrov socialne pomoči, drugih prihodkov nima. Če ne bi pomagali sorodniki, bi težko shajala, a nikoli ni obupala.

Ostala sama z otroki

»Okrog hiše imamo slabih deset arov zemljišča, tako da pridelam vsaj malo vrtnin za sproti. Letos je bilo še s tem veliko težav, saj je nenehno deževalo in nič ni uspevalo, niti solata ne. Zato nam je vsekakor dobrodošel vsak glaž zelenjave iz nagrade, ki nas je prijetno presenetila. Nikoli namreč nisem ničesar dobila zastonj in tudi nagrad ni bilo, zdaj pa to lepo darilo,« nam pove Štefka, ki je po najstarejšem sinu Zdravku, ki se je poročil in se preselil v Maribor, prevzela naročnino za Novice in pred dnevi poslala dva nagradna kupona.

Naša tokratna nagrajenka je po smrti moža pred sedmimi leti ostala sama z otroki in zdaj živi z mlajšim sinom Matjažem, ki se je zaposlil v mariborskem Cimosu, ter najmlajšo izmed treh otrok Suzano, ki pravkar piše diplomo. Pove nam, da se bo ob vsakem odprtju zelja, paprik, kumaric, repe, rdeče pese, mlade koruze, prebranca poleg Eta Naturete spomnila tudi Novic.

In tako morda še dva nagrajenca, Marija Bombek iz Štor ter David Šimic iz Semiča.

Deli s prijatelji