REŠITE GA!

Ovčarju Honeyju so štete ure

Objavljeno 23. januar 2013 18.57 | Posodobljeno 23. januar 2013 18.57 | Piše: O. B.

Ljubitelji živali se trudijo najti nov dom za lepega nemškega ovčarja, ki ga v mariborskem zavetišču za živali v petek, 25. januarja, čaka usmrtitev.

Le posvojitelj lahko Honeyja reši pred usmrtitvijo.

MARIBOR – Te dni je bilo na naslove številnih ljubiteljev živali ter tudi nekaterih ustanov in organizacij iz Društva za zaščito živali Maribor (DZZŽ) poslano žalostno pismo s prošnjo za pomočjo pri iskanju novega doma oziroma posvojitelja za lepega štirinožca, nemškega ovčarja z imenom Honey. Šestletnem lepotcu, ki je nameščen v mariborskem azilu za živali, so namreč dobesedno štete ure, saj se mu ta petek ob 12. uri izteče rok za evtanazijo. Društvo je že dalj časa poskušalo najti posvojitelja za Honeyja, a jim žal ni uspelo, saj ima pes kar nekaj slabih lastnosti.

Zaradi ugriza je moral v azil. Kaže tudi agresijo do drugih psov in živali, do presocializacije pa je lahko nevaren za ljudi. »Upamo na večje izboljšanje stanja predvsem zaradi kastracije, ki je bila opravljena pred približno enim mesecem. Ob tem je pomoč pri prevzgoji novemu posvojitelju ponudilo društvo Alfakan, plačal pa ga bo DZZŽ Maribor,« so zapisali v društvu.

Spremenil bi ga stabilen dom

»Zaradi nepredvidljivosti ga ne bi radi nameščali pri začasnem skrbniku, če to ne bo res nujno, saj upamo na izboljšanje, kar bi mu omogočila le stabilen dom in prevzgoja z društvom Alfakan. Trenutno ima Honey rednega sprehajalca, tako da mu v zavetišču nič ne manjka, seveda pa tudi on zasluži svoj pravi dom. Menimo, da je Honey izredno napredoval, zato ne zasluži tega, kar ga čaka,« poudarjajo v DZZŽ Maribor.

Za več informacij pokličite:

Zavetišče za živali Maribor
Avtomobilska ulica 25, Maribor
Telefon: 02 480 16 60 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

Trudijo se, da bi našli pravega

Iz DZZŽ Maribor med drugim prosijo tudi za »nežen medijski pritisk« na Zavetišče za živali Maribor, a se zavedajo, da imajo v azilu zakonsko možnost psa evtanazirati. Kljub temu upajo, da se to vsaj še nekaj dni ne bo zgodilo, saj še vedno verjamejo, da se bo našel nov lastnik. »Če bo interes javnosti velik, so tudi njegove možnosti večje. Tudi to, da se toliko ljudi trudi najti Honeyju odgovornega in izkušenega lastnika, bo verjetno imelo pozitiven vpliv,« dodajajo v društvu, kjer še vedno upajo na najboljše, saj so prepričani, da je med ljubitelji živali kakšen pogumnež, ki bi ob pomoči drugih poskušal prevzgojiti štirinožnega prijatelja.

Prestrašijo se njegove preteklosti

»Honey je pri nas v zavetišču že od junija 2012. Lastnik ga je predal, ker je doma kar trikrat ugriznil. Pes, ki ima tri ugrize, sodi med nevarne pse, kljub temu pa smo ga v zavetišču sprejeli in začeli zanj iskati nov dom, kjer bi bil Honey bolj razumljen. Interesentov je bilo veliko, navsezadnje gre za lepega in ne prestarega nemškega ovčarja, s svetlečo dlako in z bistrim pogledom. Vendar interesentom seveda nismo mogli zamolčati treh ugrizov, ki se jih vsi prestrašijo, četudi so se zgodili zaradi človekove napačne reakcije. Ugriz je ugriz in psi, ki so že evidentirano ugriznili, so težje posvojljivi. Honey je imel oziroma ima še eno slabo karakterno lastnost – agresiven je do drugih živali, ki so v njegovih očeh zgolj plen, in občasno tudi do človeka. O postopkih njegove resocializacije smo se pogovarjali z različnimi kinologi, ki so bili enakega mnenja. Honey potrebuje svoj dom, saj je zavetišče zanj preveč stresno okolje, kjer se bo njegova psihično stanje zgolj slabšalo. Res je sicer, da ima rednega sprehajalca, a to pomeni, da se Honey zunaj svojega boksa giba le eno uro od 24, kar je za tako velikega psa izjemno slabo, za psa s psihičnimi težavami pa še toliko slabše,« nam je povedala Petra Hercog, tiskovna predstavnica podjetja Snaga, ki upravlja mariborsko zavetišče. Dodala je, da bodo posvojitelja za Honeyja iskali le še do 25. januarja do 12. ure, nato pa ...

Deli s prijatelji