VARUHINJA

»Ostro obsojam izražanje sovražnosti in nestrpnosti do premierja«

Objavljeno 13. februar 2013 13.56 | Posodobljeno 13. februar 2013 13.56 | Piše: A. L.

Zdenka Čebašek Travnik je jasna: obsoja vse oblike sovraštva in nestrpnosti.

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik z zaskrbljenostjo spremlja ponovno eskalacijo primerov izražanja sovraštva in nestrpnosti.

LJUBLJANA, NOVA GORICA – »Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik z zaskrbljenostjo spremlja ponovno eskalacijo primerov izražanja sovraštva in nestrpnosti v zadnjem času,« so se na grafit, ki predsednika vlade vabi v fojbo, odzvali v uradu varuhinje človekovih pravic. Nedavno je varuhinja obsodila grafit z nedvoumnimi izrazi sovražnosti zoper kristjane, seznanjena pa je tudi z več primeri izrazov sovražnosti in nestrpnosti do pripadnikov madžarske narodne skupnosti v Prekmurju, o čemer bo prav danes tekla beseda na seji komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti.

Ostro nad grafitarje

Na temo grafita iz Nove Gorice v uradu pravijo takole: »Kakor v vseh podobnih primerih, s katerimi je bila seznanjena, varuhinja tudi tokrat ostro obsoja izražanje sovražnosti in nestrpnosti do predsednika vlade, enako kot obsoja vsakršno izražanje sovražnosti do vseh prej omenjenih ali tudi drugih skupin in posameznikov.«

Deli s prijatelji