REFORME

Osnutek reforme trga dela na mizah poslanskih skupin

Objavljeno 28. avgust 2012 16.08 | Posodobljeno 28. avgust 2012 16.08 | Piše: T. L., STA

Koalicijska usklajevanja glede pokojninske reforme in reforme trga dela že intenzivno potekajo.

Minister Andrej Vizjak.

LJUBLJANA – Koalicijska usklajevanja glede pokojninske reforme in reforme trga dela že intenzivno potekajo, so potrdili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. Po neuradnih informacijah naj bi poslanske skupine na mizo že prejele delovni osnutek reforme trga dela, poslanci koalicije pa naj bi se o tem dogovarjali v sredo popoldne.

Dogovorili naj bi se do konca septembra

Ko bosta reformi usklajeni v koaliciji, se bodo začela usklajevanja in pogajanja s socialnimi partnerji, zatem pa bosta reformi predstavljeni tudi javnosti. Na ministrstvu za delo menijo, da bi se lahko dogovorili že do konca septembra.

Osnutka pokojninske reforme naj sicer poslanci po neuradnih informacijah še ne bi dobili na mizo, je pa minister za delo Andrej Vizjak napovedal, da namerava vlada v prvi fazi spremeniti pogoje predčasnega upokojevanja, pozneje pa bo treba dvigniti tudi upokojitveno starost.

Vizjak stavi na zavest socialnih partnerjev

Kot je minuli teden dejal minister Vizjak, verjame, da se socialni partnerji zavedajo nastalega položaja ter nujnosti reform na področju pokojnin in trga dela, zato upa, da jim bo rešitve uspelo uskladiti z njimi. Prav tako se namerava vlada o teh vprašanjih posvetovati tudi z opozicijo.

O reformah naj bi na rednem koalicijskem sestanku v ponedeljek razpravljali še predsedniki koalicijskih strank.

Deli s prijatelji