PREVIDNO

Opozorilo: NLB Klik spet tarča zlorabe

Objavljeno 23. januar 2015 20.35 | Posodobljeno 23. januar 2015 20.36 | Piše: STA, P. Pa.

Ne gre za vdor v sistem NLB, temveč za lažno spletno stran, prek katere želijo nepooblaščene osebe pridobiti identifikacijske podatke za dostop do spletne banke.

Dokapitalizacija bo izpeljana najkasneje do konca marca 2011.

LJUBLJANA – Nova Ljubljanska banka (NLB) opozarja, da se je danes pojavila nova oblika poskusa zlorabe spletne banke NLB Klik, s katero želijo nepooblaščene osebe pridobiti identifikacijske podatke za dostop do spletne banke. Nepooblaščene osebe uporabnikom pošiljajo pošto z lažnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., v njej pa povezavo na lažno spletno stran.

Pozor! Nevarna spletna stran

Ne gre za vdor v sistem NLB, temveč za lažno spletno stran, prek katere želijo nepooblaščene osebe pridobiti identifikacijske elemente za dostop do spletne banke z uporabo generatorja enkratnih gesel (OTP), pravijo v NLB.

Nepooblaščene osebe v poštni predal posredujejo elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja – lažni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. V sporočilu je navedena aktivna povezava »Dostop do vašega računa«, za katero se skriva lažna stran, kjer naj bi uporabnik vpisal svoje uporabniško ime in enkratno geslo za vstop v NLB Klik.

Poskrbite za varnost

NLB uporabnike opozarja, da gre za zlonamerno elektronsko pošto. Uporabnike NLB Klika so že opozorili, naj ne vnašajo svojih identifikacijskih elementov, temveč naj sporočilo nemudoma izbrišejo in jih o dogodku obvestijo po telefonu 01 477 20 60 ali 01 477 20 00 oziroma jim pošljejo sporočilo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V NLB poudarjajo, da sta za varno poslovanje z NLB Klikom ključnega pomena skrb za varnost uporabnikovega osebnega računalnika oziroma mobilnih naprav in upoštevanje pravil za varno poslovanje, ki so objavljena na http://www.nlb.si/klik#tab-zlata-pravila.

Deli s prijatelji