RACA

Opozorilo na facebooku: Ne ustavljajte vozičku z dojenčkom, ker boste posiljeni

Objavljeno 14. maj 2014 21.54 | Posodobljeno 14. maj 2014 21.54 | Piše: A. L.

Dojenčki v vozičkih, metanje jajc v vetrobransko steklo. Tega pri nas ni, pravijo policisti.

Do Facebooka ni mogoče priti prek kitajskih strežnikov

KOPER, LJUBLJANA – Po spletnih omrežjih kroži marsikaj in zagotovo ni res vse, kar se piše in posreduje po njih. Tako smo pred dnevi na facebooku spet opazili (stari) zapis, ki svari voznike pred morebitnimi nepridipravi. Vsekakor nasveti pridejo prav, a nepotreben strah ima lahko nasprotni učinek.

Na facebooku se je množično delila spodnja zadeva, ki jo objavljamo v izvirni obliki in nelektorirano:


VOZNICE, VOZNIKI, POZOR!

Obvestilo vsem voznikom, prosim, preberite in bodite previdni! 

Ženska, ki je zgodaj zjutraj vozila po podeželski cesti, je opazila otroški avtomobilski sedež poleg ceste, prekrit z odejico. Ker je bila že dan prej opozorjena s sporočilom NIKAR NE USTAVI, je peljala mimo in potem poklicala policijo. Dobesedno tolpe kriminalcev, ne posamezne barabe, v glavnem pritepenci z Baltika ali z Balkana (Romunija, Bolgarija), si izmišljujejo nove načine, da pripravijo voznike do tega, da ustavijo in izstopijo iz avta.

Lokalni policisti so že poročali o tolpi, ki poleg ceste nastavi otroški sedež z plastično lutko dojenčka v njem... seveda pričakujoč predvsem žensko, ki pripelje mimo in ustavi, da bi pomagala zapuščenemu dojenčku. Lokacija tovrstnega sedeža je po navadi poleg grmovja ali poleg polja z žitom ali koruzo, v katero se lahko skrije veliko ljudi.
Ko ženska izstopi, jo obkrožijo, zvlečejo v grmovje, posilijo in pretepejo lahko do smrti. Če je žrtev moški, ga oropajo, lahko celo ubijejo in mu ukradejo avtomobil. Zato se NE USTAVITE, če naletite na takšen sumljiv prizor! Raje pokličite policijo in jim sporočite lokacijo!"

In še to. Če vozite ponoči, se lahko zgodi da vam v vetrobransko steklo mečejo 'jajca'.
NE USTAVITE in NE UPORABITE brisalcev ter vode za čiščenje stekla!
Jajca nampreč postanejo motna, če jih zmešamo z vodo, brisalci pa učinkujejo kot stepanje in razmažejo jajca po celotnem vetrobranskem steklu, tako da zameglijo vid do 95% in vas prisilijo, da ustavite in izstopite iz vozila!
To so nove tehnike teh tolp kriminalcev, da vas prisilijo da zapustite vozilo in postanete njihova žrtev.
Bodite previdni in obvestite vse svoje sorodnike in znance ter prijatelje!

(VIR: facebook)

 In kaj pravi policija?

»Prav danes sem preverjala to zadevo. Ugotovili smo, da v Sloveniji takšnih primerov nismo imeli, pa tudi poznamo jih ne. Vsekakor previdnost ni odveč, takšno ustrahovanje pa tudi ni najprimernejše,« nam je včeraj sporočila Anita Leskovec iz PU Koper. Predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič pa je v odgovoru zapisala, da takšnih primerov niso obravnavali: »Se je pa omenjeno sporočilo v preteklosti že večkrat pojavljalo na straneh facebooka.«

Deli s prijatelji