ZLORABA

Opozorili so na spletno pedofilijo in jih dobili po glavi

Objavljeno 16. november 2012 11.20 | Posodobljeno 16. november 2012 10.51 | Piše: P. J.

Spletno mravljišče pedofilov zahteva umik raziskave.

LJUBLJANA – Spletni klepetalnici Chat386.com in Frendi.si sta pravo »mravljišče spletnih pedofilov«, ki pohotno čakajo na novo mladoletno žrtev, so z raziskavo ugotovili na Web-Centru – Portalu informacijske varnosti. Po objavi raziskave je spletno uredništvo portala Frendi.si zahtevalo umik objavljene raziskave in jih obtožili, da so vsebino pogovorov priredili v korist svojih potreb.

Uredništvo Frendi.si naj bi jim očitalo, da so raziskavo opravili z interesom trženja programa E-varuška, kar v Web-centru ostro zanikajo in pravijo, da so še pred opravljeno raziskavo program E-varuška odločili ponuditi brezplačno, ko bodo opravljeni zadnji popravki sistema.

Daleč od realnosti

Primož Cigoj je dejal, da raziskava nima trdnih temeljev in da bi njeno vsebino zlahka priredili potrebam piscev, portal informacijske varnosti pa mu odgovarja, da lahko vse pogovore preveri sam, saj si ponudnik pridržuje pravico, da hrani uporabnikove podatke in sporočila, ki jih razkrije le v primeru suma zlorabe. Pravijo še: »Če vse našteto ni zadosten razlog za sum, potem nam resnično ni jasno, kaj se dogaja v ozadju ...« Po njihovem mnenju si Cigoj zakriva oči pred resnico, saj lahko vsak lastnoročno preveri avtentičnost njihove raziskave. »V vsem tem dogajanju smo enostavno spoznali, da se administracija portala Frendi.si ne želi soočiti z realno in resnično problematiko.«

Utišali še en portal

Ob vsem skupaj v Web-Centru še opozarjajo, da je pred nekaj meseci portal Računalniške novice objavil podoben članek, v katerem so po pričanju njihovega uporabnika zatrjevali, da je na portalu Frendi.si prisotna spletna pedofilija. »Ta članek je že po nekaj dnevih izginil?! Kako in zakaj?! V vsem tem dogajanju smo enostavno spoznali, da se administracija portala Frendi.si ne želi soočiti z realno in resnično problematiko. Tisto, kar izhaja iz njegovega govora, je to, da laže uredništvo Računalniških novic, njihovi uporabniki, mi in naši uporabniki. Kako naj si razlagamo njihovo neukrepanje v tem primeru? Naj si na to vprašanje odgovori vsak posameznik,« zaključujejo v Web-Centru.

 

Deli s prijatelji