NOVI VAL

Opozorila pred vikendom: vode bodo hitro naraščale

Objavljeno 14. november 2014 09.36 | Posodobljeno 14. november 2014 10.51 | Piše: P. Pa.

V nedeljo naj bi spet začele naraščati vode na kraških poljih, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju.

LJUBLJANA – »V soboto, 15. novembra, zvečer in v noči s sobote na nedeljo bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji mogoči močnejši nalivi. Količina dežja lahko tam ponekod preseže 40 litrov na kvadratni meter,« so danes zjutraj zapisali v opozorilu na spletni strani agencije za okolje.

Več o vremenu preberite tukaj.

Gladina se bo dvigala

Ponoči so se ojezerjene površine na Loškem polju ustalile, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju pa se nekoliko povečujejo. Ojezeritve v zgornji Pivški kotlini se ohranjajo. Reka Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Gladina vode na Ljubljanskem barju je ustaljena. Pretok reke Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah počasi upada.

Vodna gladina na kraških poljih notranjskega krasa bo začela ponovno naraščati v nedeljo, na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju bo naraščanje spet nekoliko hitrejše.

»V nedeljo bodo reke v zahodni in južni Sloveniji predvidoma narasle do velikih pretokov. Opozarjamo tudi na mogoč hiter porast hudournikov in manjših vodotokov,« so še dodali

Bo naslednji teden še huje?

Pred novim valom padavin in poslabšanjem je agencija za okolje svarila že v začetku tedna, ko so sklicali novinarsko konferenco. Takrat so dejali, da so lahko poplave v primerjavi s tem tednom v prihodnjem še obsežnejše. Kaj so še povedali, preberite tukaj.

image

Deli s prijatelji