KRITIKA

Opozarja, da so Slovenci obsedeni

Objavljeno 11. avgust 2016 18.56 | Posodobljeno 11. avgust 2016 18.56 | Piše: Mo. S.

Nad iskanjem pokemonov niso vsi navdušeni.

LJUBLJANA – Obsedenost z iskanjem namišljenih bitij se oprijemlje tudi Slovencev. Skoraj ni več človeka, ki ne bi slišal za pokemone, po drugi strani pa lahko slišimo za vedno več »nesreč«, ki so se zgodile ravno zaradi te igre.

Na spletnih omrežjih so mnenja o njej deljena: nekateri pač ne morejo verjeti, da te lahko neka igrica tako zasvoji, spet drugi pravijo, da smo pred leti enako mislili za facebook, brez katerega pa si življenja zdaj mnogi ne morejo predstavljati. Oglasila se je tudi uporabnica, ki pa je opozorila na nekaj povsem tretjega: »Zakaj namesto pokemonov ne iščemo raje osamljenih, pozabljenih ljudi v stiski, zakaj raje ne iščemo otrok, ki trpijo, ki bi nas v tem trenutku še kako potrebovali?«

Zapisala je, da je imela v Mariboru priložnost opazovati pravi lov na pokemone, a to je šele začetek manije – ljudje zaradi iskanja niti ne spijo več. »Ljudje ves svoj čas namenjajo namišljenemu, nerealnemu svetu, namesto da bi opazili sočloveka v stiski in mu pomagali. Narod je treba zamotiti z nesmiselno zabavo, da ne bo razmišljal o smislu. Tako je še lažje vodljiv!« je dodala ob vprašanju, kam se vendar premikamo.

image

Deli s prijatelji