STAVKA

Opomnik: jutri stavka Croatia Airlines

Objavljeno 07. marec 2012 18.43 | Posodobljeno 07. marec 2012 18.45 | Piše: S. J.

Stavkali bodo od 6. ure, odpovedana bo petina vseh letov.

Letali sta skoraj trčili. Fotografija je simbolična.

ZAGREB – Tisti, ki se jutri na pot odpravljate s hrvaško letalsko družbo Croatia Airlines, prevrite, ali vaš let morda ni odpovedan. Za jutri je namreč napovedana stavka nezadovoljnih zaposlenih letalske družbe Croatia Airlines, ker uprava zavrača njihove zahteve o novi kolektivni pogodbi.

Čeprav bo med 24-urno stavko, ki se bo začela jutri ob 6. uri, odpovedana le petina letov, bo med njimi prav mogoče tudi vaš.

S stavko naj bi celo privarčevali

Sindikati se zaradi stavke ne vznemirjajo preveč, saj naj bi celo privarčevali, ker Croatia Airlines dnevno izgublja 100.000 evrov zaradi nerentabilnih poletov. Na napovedano stavko se je odzvala tudi uprava Croatie Airlines, ki je napovedano prekinitev dela ocenila kot izsiljevanje sindikatov, ki bo dolgoročno škodilo interesom celotne družbe in vseh zaposlenih. Po pojasnilih uprave bo enodnevna stavka povzročila 200.000 evrov neposredne škode.

Tudi pogajanja o aktualni kolektivni pogodbi v Croatia Airlines, ki so potekala med letoma 2009 in 2010, so spremljale stavke sindikatov. Novembra lani pa je bil letalski promet na zagrebškem letališču Pleso ohromljen zaradi stavke zaposlenih na letališču.

Če jutri letite z zagrebškega letališča in boste opazili kar koli nenavadnega, nam svojo fotografijo pošljite prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji