RAZKRITO

Omerzelovo podjetje Darsu računalo za nazaj

Objavljeno 04. december 2013 20.44 | Posodobljeno 04. december 2013 20.44 | Piše: P. J.

Vsak dan je razkritih več podrobnosti, ki bremenijo ministra Državljanske liste.

Samo Omerzel pravi, da si Knez izmišljuje.

LJUBLJANA – Podjetje ministra Sama Omerzela je Darsu za nazaj izstavljalo račun. Podjetje Lastinski je izdalo račun za nazaj za november 2008 in še za šest mesecev nazaj, ko podjetje z Darsom sploh ni imelo sklenjene pogodbe. Direktor Darsa Matjaž Knez si po besedah ministra Omerzela za nazaj zgolj izmišljuje zgodbe, poroča 24ur.

Knez meni, da bi bilo treba o teh računih povprašati tiste, ki so podjetje vodili takrat, nekdanji nadzornik družbe Dars pa pravi, da so za takšna izplačila in pogodbe odgovorni izvršni direktorji, ki so takrat vodili družbo. V tem primeru je to Anton Žagar, ki je tedaj vodil oddelek za IT in je z Omerzelom v prijateljskem odnosu. Žagarja so na Darsu odpustili zaradi spornih milijonskih poslov.

Sicer pa naj bi bil Omerzel v vladi že ostal brez podpore. Jani Möderndorfer je dejal, da bo predsednica vlade težko odstopila od visokega nivoja, ki ga je z odstopom postavil Stanko Stepišnik. V DL pravijo, da podpirajo Omerzela, v NSi pa se čudijo, kako je možno, da so sprejeli takšen sklep, saj je bil prav Gregor Virant med prvimi, ki je k odstopu pozival Stepišnika.

Do vedênja stranke je kritičen tudi nekdanji finančni minister Janez Šušteršič, ki pravi, da če si glasen pri enih, moraš biti enako ali pa še bolj glasen pri svojih, je še poročal Svet.

Deli s prijatelji