STOLČEK SE MAJE

Omerzelove napovedi ne držijo, prihaja interpelacija

Objavljeno 10. december 2013 14.09 | Posodobljeno 10. december 2013 14.49 | Piše: P. J.

Z Desusom se bo sestal jutri, kdaj pa bo obiskal poslansko skupino PS in SD?

LJUBLJANA – Že včeraj bi se po napovedih moral minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel sestati s poslanci koalicijskih strank in pojasniti svojo plat zgodbe o poslih med njegovim podjetjem Lastninski in državnim Darsom. A minister se s poslanci ni sestal, v Desusu pravijo, da se bodo z njim srečali jutri.

Kdaj bo šel na zagovor?

Ministrski stolček Sama Omerzela, kot kaže, torej še ni rešen. Danes bi moral na poti v Moskvo spremljati predsednico vlade Alenko Bratušek, vendar je bil v zadnjem trenutku črtan s seznama potnikov.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je napovedal, če minister Samo Omerzel danes ne bo odstopil, bodo jutri vložili interpelacijo, ki je že pripravljena. Interpelacijo so podprli tudi v NSi, podporo pa je prav tako napovedala SLS.

Kot so nam pojasnili v Desusu, se bodo z ministrom sestali jutri. Podpore njihovih poslancev pa, kot kaže, še nima zagotovljene. »Stališče podpore bo poslanska skupina Desusa sprejela po opravljen pogovoru,« so zapisali.

Pozitivna Slovenija pa se z ministrom za datum srečanja še ni dogovorila. »Za danes ni predvideno srečanje poslanske skupine PS z ministrom Omerzelom. Termin srečanja še ni določen. O podpori ministru se bo poslanska skupina odločala po pogovoru z njim,« je v odgovoru na naše vprašanje zapisal strokovni sodelavec PS Slavko Gegič.

Dve interpelaciji?

Iz SD so sporočili, da bodo odgovore, ali še podpirajo Omerzela in kdaj se nameravajo z njim sestati, sporočili po izjavi vodje poslanske skupine SD. Sicer pa se je pred poslansko skupino SD danes zagovarjal tudi minister za notranje zadeve Gregor Virant, zoper katerega bo jutri v državnem zboru potekala interpelacija, ki jo je vložila opozicijska SDS.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor pojasnjujejo, da je Samo Omerzel »takoj v ponedeljek osebno kontaktiral vodje poslanskih skupin koalicijskih strank. Prav vsi so bili mnenja, da je ministrova odločitev, da predstavi svojo zgodbo poslankam in poslancem, dobrodošla. Dokončnih potrjenih terminov za srečanja še nimamo, saj je zaradi interpelacije in izredne seje tudi izredna zasedenost poslancev v državnem zboru. V sredo ob deseti uri je predvideno srečanje ministra s poslanci iz vrst Desusa, termine srečanj ostalih koalicijskih strank vam bomo sporočili naknadno.«

Odgovorov poslanske skupine DL nismo prejeli.

Deli s prijatelji