SPREJEL ODSTOP

Omerzel se je znebil neposlušnega Ficka, ta bo razkrival lobiste

Objavljeno 20. januar 2014 13.34 | Posodobljeno 20. januar 2014 13.34 | Piše: K. K.

Ficko je ponudil odstop, Omerzel ga je sprejel.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je sprejel odstop direktorja Direkcije RS za ceste (DRSC) Gregorja Ficka. Za delo se mu je zahvalil, napoveduje pa tudi, da bo čim prej poskušal najti zamenjavo. Ficko je odstopil zaradi pritiska lobijev in napoveduje, da bo razkril imena. Pred dnevi se je sicer zapletel v afero z novinarko Planet TV Ano Turk, ki ji je očital, da ve, kdo jo plačuje. Minister je od Ficka zaradi neprimernega obnašanja zahteval opravičilo novinarki – zaman. Z današnjim dnem je Ficko na dopustu.

Napadi in pritiski

»V zadnjem letu, še zlasti pa v zadnjih mesecih minulega leta, je bila Direkcija RS za ceste, verjamem, da tudi ali pa zlasti zaradi izjemno pomembnega cestnega projekta (dokončanja škofjeloške obvoznice), vse prevečkrat tarča neupravičenih napadov in nenehnih pritiskov. Žal v preteklih nekaj mesecih pravzaprav ni bilo aktivnosti, kjer DRSC, meni kot njenemu direktorju in ožjim strokovnim sodelavcem različni interesni lobiji ne bi metali polen pod noge oziroma izbirali sredstev za dosego svojih umazanih ciljev. Diskreditacije in lažne obtožbe proti DRSC, meni in nekaterim mojim sodelavkami in sodelavcem se vrstijo tudi letos,« je med drugim v odstopni izjavi zapisal Ficko, ki je vse pristojne organe v državi pozval, naj izvedejo temeljito revizijo vseh postopkov javnega naročanja pri projektu obvoznice Škofja Loka in slovenski javnosti povedo, ali je bilo v postopkih kaj narobe.

»S tem ne jaz in ne moji sodelavci nimamo nobenih težav. Vse odločitve in dejanja, ki sem jih skupaj z njimi sprejel in uresničil kot direktor DRSC, so bile legitimne, strokovne in zakonite,« še trdi. 

Deli s prijatelji