AFERA

Oman zanikal, da bi zemljišče ponujal Janši in Kučanu

Objavljeno 13. julij 2014 19.18 | Posodobljeno 13. julij 2014 19.18 | Piše: T. L.

Da Nicholas Oman trenutno ne želi razčistiti, kakšne posle je imel z Balažicem, kaže tudi njegov molk. Pojasnjeval namreč ne bo ničesar.

Nicolas Oman.

LJUBLJANA – Afera, v katero so vpleteni obsojeni pedofil Nicholas Oman, odpoklicani veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic in očitno vsaj del slovenskega političnega vrha, v bližnji prihodnosti očitno še ne bo dočakala epiloga. 

Potem ko je Balažic po vrnitvi v Slovenijo vrgel 'bombo' in začel dokazovati, da se je z Omanom dobival po navodilih določenih predstavnikov slovenske vlade, se je družina Oman zavila v molk. Novinarji časnika Večer so namreč poklicala Frederika Omana, brata zloglasnega Nicholasa Omana. Frederik je tisti, ki je lani navezal stik s tedanjim predsednikom SD Igorjem Lukšičem in v bratovem imenu Sloveniji ponujal menda z nafto bogato zemljišče v Republiki Srbski.

Za Večer je Frederik dejal, da Nicholas trenutno »nima interesa, da bi kar koli dodatno pojasnjeval«. Zanikal je Balažičeve navedbe, da je zemljišča pred Lukšičem (oziroma vladi Alenke Bratušek) ponujal tudi vladi Janeza Janše in pred tem še Milanu Kučanu.

Ob Omanovem molku ostaja neodgovorjeno še eno vprašanje: kaj je Oman od Slovenije v resnici želel, saj naj bi domnevno želeni slovenski potni list lahko dobil tudi brez ponujenega zemljišča. V časniku se še vprašujejo, ali je Oman Balažica zalagal z informacijami o njegovih političnih nasprotnikih v Sloveniji.

Glede na Omanov molk in Balažičeve izjave, da bo le ustrezni komisiji državnega zbora razkril podatke, ki jih je zbral v Avstraliji o stranki SDS in Janezu Janši, bo diplomatska afera, ki se je zakuhala v daljni Avstraliji, še nekaj časa odmevala tudi v domači Sloveniji. 

Deli s prijatelji