ANKETA

Okrnjena vlada nima pravice na novo kadrovati

Objavljeno 11. februar 2013 14.28 | Posodobljeno 11. februar 2013 14.28 | Piše: T. L.

Kar 81 odstotkov sodelujočih meni, da po odhodu koalicijskih partnerjev vlada nima mandata za kadrovske menjave.

Kaj bo s slovensko vlado?

LJUBLJANA – Vlada Janeza Janše razpada, koalicijske stranke ji namreč po vrsti odtegujejo zvestobo, obljubljeno pred letom dni. Po odhodu koalicijskih partnerjev pa je vlada izvedla veliko kadrovskih menjav, in to ne le po ministrstvih in drugih državnih ustanovah, ampak tudi po podjetjih v državni lasti (Slovenska odškodninska družba, Zavod RS za zaposlovanje, Eles, Kapitalska družba, Zavarovalnica Triglav, Telekom Slovenije, Sova, Luka Koper). Predvsem opozicijske stranke opozarjajo na spornost početja Janševe vlade in opozarjajo, da želi s hitrim kadrovanjem vlada nagraditi zveste podpornike.

V novi anketi Dela so anketirane med drugim vprašali, ali ima po njihovem mnenju vlada sploh mandat za takšno ravnanje. Velika večina sodelujočih, 81 odstotkov, jih meni, da vlada nima takšnega mandata. Pritrdilno je odgovorilo le 12 odstotkov vprašanih, sedem odstotkov pa o tem vprašanju nima mnenja. 

Naročnik ankete je uredništvo Dela, telefonsko anketiranje pa je potekalo 6. in 7. februarja 2013 na reprezentativnem vzorcu 504 odraslih državljanov.

Deli s prijatelji