NA ZAČETEK

Okoljevarstveno soglasje za obnovo bežigrajskega stadiona odpravljeno

Objavljeno 21. november 2017 17.50 | Posodobljeno 21. november 2017 17.50 | Piše: STA, M. U.

Vso zadevo so vrnili v vnovični postopek.

Foto: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA Ministrstvo za okolje in prostor je odpravilo okoljevarstveno soglasje za gradnjo bežigrajskega športnega parka in zadevo vrnilo Arsu v ponovno odločanje. Kot so zapisali pri Arsu, so pred izdajo okoljevarstvenega soglasja aprila letos ponovno pozvali ministrstvo za kulturo, naj poda mnenje o sprejemljivosti posega. V njem je državni organ ugotovil, da je nameravani poseg z vidika varstva kulturne dediščine sprejemljiv in da je bilo za nameravani poseg že izdano kulturnovarstveno soglasje, ki je še vedno pravnomočno. Ministrstvo za okolje je sedaj med razlogi za odpravo okoljevarstvenega soglasja navedlo, da agencija ni ugotovila skladnosti projekta z odlokom o razglasitvi del arhitekta Jožeta Plečnika za kulturne spomenike državnega pomena, čeprav je bilo za projekt kulturnovarstveno soglasje že pridobljeno.

Pri obravnavi obremenjenosti s hrupom je agencija pravilno upoštevala opredelitev območja varstva pred hrupom, kot jo določa veljavni izvedbeni prostorski akt MOL, vendar bi po mnenju ministrstva morala presoja vsebovati tudi podatke glede obremenitve s hrupom zaradi nameravanih prireditev v športnem parku.

Po razrešitvi vprašanja vplivov projekta na Plečnikovo dediščino bo Arso ponovil tudi javno razgrnitev dokumentacije, razpisal ustno obravnavo ter šele nato izdal odločbo. Ministrstvo je namreč ugotovilo, da je to potrebno zaradi velike časovne odmaknjenosti od prejšnje javne razgrnitve in večkrat dopolnjenega poročila o vplivih na okolje.

Deli s prijatelji