ZIMSKO

Ohladitev prinesla tudi sneg!

Objavljeno 18. april 2015 15.51 | Posodobljeno 18. april 2015 17.10 | Piše: T. L.

Po visokih, skorajda poletnih temperaturah se je zgodil preobrat.

Sosednjo Hrvaško je že pobelilo. Tako je danes na Kleku.

LJUBLJANA, ZAGREB – Se vam danes zdi, da smo se premaknili za mesec dni nazaj, v obdobje prave zime? Ne motite se preveč, saj vremenska napoved za ta konec tedna sploh ni ugodna. V Sloveniji prevladuje oblačno in deževno vreme, temperature so precej padle, na jugozahodu države pa piha burja. Pri Agenciji RS za okolje (Arso) še napovedujejo možnost sneženja: snežilo bo do nadmorske višine okoli 700 metrov, v južni in osrednji Sloveniji tudi nižje. 

In napovedi so se uresničile, saj po delih Slovenije (Tržič, Trebnje) že padajo snežinke.

In medtem ko bo danes najvišja dnevna temperatura segla do 10 stopinj Celzija, se bomo na nedeljsko jutro zbudili v minusu: jutro bo ponekod po nižinah megleno, v zatišnih legah bo možna slana, najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 4, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem do 18 stopinj.

Sneži pri sosedih

Sneg pa je že pobelil dele sosednje Hrvaške. Hrvaški avtoklub (HAK) voznike opozarja na previdno vožnjo na nekaterih cestah, ki so spolzke in mokre – tudi zaradi snega. Tako je denimo na cestah v Gorskem kotarju. Sneg je zapadel predvsem v višjih predelih, tako so na Zavižanu po poročanju portala 24sata.hr namerili 22 centimetrov snega. 

Pri vas tudi sneži? Pošljite nam fotografije.

Deli s prijatelji