NAPOVED

Ohladilo se bo: pri roki imejte dežnik in toplejša oblačila

Objavljeno 16. september 2013 17.38 | Posodobljeno 16. september 2013 12.44 | Piše: A. K.

V četrtek bo dež ponehal, temperature pa se bodo dvignile šele čez vikend.

Padavine se bodo popoldne razširile nad vso državo.

LJUBLJANA – Videti je, da se poletje prav zares poslavlja. Čeprav nas je v zadnjih dneh tu pa tam presenetilo sonce in so nas še pogrele nekoliko višje temperature, se nam v prihodnjih dneh obeta vse prej kot to. Ohladilo se bo predvsem zaradi padavin, ki nas bodo spremljale v prihodnjih dneh.

Ohladilo se bo

»Najbolj bo deževalo v ponedeljek ponoči in v torej zjutraj. Dežja bomo deležni tudi v četrtek zjutraj. Drugače pa bo precej suho,« nam je povedal Janez Markošek z Agencije RS za okolje (Arso). Vikend je po njegovih besedah malce vprašljiv, bo pa predvidoma suho.  

V prihodnjih dneh se bodo dopoldanske temperature krepko spustile. Gibale se bodo okoli 10 stopinj Celzija, popoldanske pa se do četrtka ne bodo povzpele na 20 stopinj Celzija. Vikend bo nekoliko lepši, temperature pa temu primerne. »Za zdaj ni videti, da bo toplejše,« je še povedal Markošek.

Napoved za prihodnje dni

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Občasno bodo manjše, krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 stopinj Celzija. Zvečer in ponoči se bo pooblačilo, dež se bo okrepil in zajel vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutri zjutraj bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem dopoldne zmerna burja. Meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila do nadmorske višine okoli 1500 metrov. Čez dan bo dež ponehal, od zahoda se bo začelo jasniti. Veter bo oslabel. Temperature bodo večinoma od 8 do 16, ob morju do 19 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa pretežno oblačno. Zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. V četrtek bo sprva oblačno, prehodno bo deževalo, sredi dneva in popoldne se bo jasnilo. 

Deli s prijatelji