ODZIVI

Oglasil se je Brglez: V odstopu ne gre iskati nič dramatičnega

Objavljeno 06. avgust 2015 19.08 | Posodobljeno 06. avgust 2015 19.06 | Piše: Mo. S.

»Žal mi je, da se je gospod Abraham tako odločil, saj menim, da bi njegov mednarodnopravni položaj, ugled in znanje pripomogli k hitrejšemu reševanju odprtih mejnih vprašanj med Slovenijo in Hrvaško,« meni predsednik državnega zbora.

Podpredsednik SMC Milan Brglez.

LJUBLJANA – Medtem ko še vedno čakamo odziv zunanjega ministra Karla Erjavcaimage na odstop arbitra Ronnyja Abrahama, pa je danes, dan po tistem, ko je njegova odločitev prišla v javnost, spregovoril predsednik državnega zbora (DZ) Milan Brglez.

Nelagodje že, drama pa ne

»Včeraj me je presenetila vest, da je odstopil slovenski arbiter pri arbitražnem sodišču gospod Ronny Abraham. Žal mi je, da se je gospod Abraham tako odločil, saj menim, da bi njegov mednarodnopravni položaj, ugled in znanje pripomogli k hitrejšemu reševanju odprtih mejnih vprašanj med Slovenijo in Hrvaško,« je začel Brglez. Kot pravi, je odstop sodnika »vsekakor povzročil malce nelagodja, a v njem ne gre iskati ničesar dramatičnega«.

Slovenija je bila po njegovih besedah vedno zavezana k vrednotam mednarodnega prava in mednarodne skupnosti, zlasti pa vrednotam mirnega reševanja sporov. Arbitražni sporazum je prava pot reševanja nerešenih mejnih vprašanj, dejanja Hrvaške pa poteka reševanja spora ne morejo preprečiti, je prepričan Brglez, ki verjame, da bo to spoznalo tudi politično vodstvo naših južnih sosedov.

Deli s prijatelji