PO ODLOČITVI

Odzivi: V Murglah jih bo kap, Janša kot general Maister

Objavljeno 12. december 2014 15.35 | Posodobljeno 12. december 2014 15.22 | Piše: S. N.

Odhod prvaka SDS sta pozdravila tudi Vinko Vasle in Metod Brlec.

Med razpravo je kot prvi besedo dobil Janša, ki je povedal, da mu ni jasno, o čem razpravljajo.

LJUBLJANA – Po izpustitvi Janeza Janše na prostost se zbirajo odzivi na odločitev ustavnih sodnikov. Medtem ko so politične stranke in njihovi predstavniki še bolj redkobesedne, je pestrejše na spletnih omrežjih.

Kot poroča STA, je predsednik vlade Miro Cerar ob robu srečanja z evropsko komisarko za promet Violeto Bulc dejal, da bo stranka SMC in on osebno kot predsednik vlade »vedno spoštoval odločbe sodišč, prav tako kot spoštujem zakone«.

»Če bo odločba ustavnega sodišča kasneje drugačna, kot je bila odločitev DZ, bomo to seveda spoštovali in se temu ustrezno prilagodili, zdaj pa seveda tudi spoštujemo to vmesno odločitev ustavnega sodišča,« je še dodal Cerar.

In kaj so sporočili s tožilstva? »Po javno dostopnih informacijah gre za odločitev o začasnem zadržanju izvršitve sodbe v skladu s pristojnostmi Ustavnega sodišča RS, ne pa za meritorno odločitev v zadevi Patria. Vsebine oz. razlogov ne poznamo, zato jih ni mogoče komentirati, odločitve ustavnega sodišča pa je treba spoštovati.«

Med vidnejšimi strankarskimi politiki se je na dogajanje odzval Jani Möderndorfer iz ZaAB. Številnejši pa so tisti, ki odhod prvaka SDS iz zaporov na Dobu pozdravljajo. 

Deli s prijatelji