PRIČAKOVALI OPRAVIČILO

Odziv iz Avstralije: Balažic je podcenjeval slovensko skupnost

Objavljeno 20. maj 2014 15.16 | Posodobljeno 20. maj 2014 15.18 | Piše: T. L.

»Kot človeka mi je dr. Balažica žal, saj si je zapravil edinstveno kariero, bil je priljubljen med ljudmi in ta napaka ni bila potrebna.«

Nicholas Oman na odprtju konzulata, medtem ko ima veleposlanik Balažic govor.

LJUBLJANA – Afera v daljni Avstraliji, ko se je marca letos med gosti ob svečanem odpiranju konzulata v Melbournu, ki ga je odpiralo slovensko veleposlaništvo, znašel tudi obsojeni pedofil Nicholas Oman, bo očitno v kratkem doživela epilog – z odpoklicem veleposlanika Milana Balažica. To je danes napovedal zunanji minister Karl Erjavec, ko je predstavljal dodatne ugotovitve izrednega nadzora na veleposlaništvu v Canberri. 

In kakšen je prvi odziv slovenske izseljenske skupnosti v Avstraliji? Florjan Auser iz Slovenian Media House je za slovenskenovice.si odgovoril, da je veleposlanik Balažic podcenjeval slovensko skupnost in njeno homogenost v Avstraliji. Dejal je, da je imel veleposlanik nemalo priložnosti, da bi 'zadevo' popravil in se tudi opravičil, toda to se ni zgodilo.

Auser pravi, da so avstralski Slovenci po srcu Slovenci in ne dovolijo, da jih nekdo podcenjuje in spravlja Slovenijo v neugleden položaj, sploh če podatki niso resnični. Poleg tega pa »avstralski Slovenci in Slovenci po svetu živijo oziroma živimo v demokracijah in enako pričakujemo tudi od slovenskih predstavnikov v svetu«.

»Kot človeka mi je dr. Balažica žal, saj si je zapravil edinstveno kariero, bil je priljubljen med ljudmi in ta napaka ni bila potrebna,« se zaključuje Auserjevo sporočilo iz Avstralije.

Deli s prijatelji