URADNO

Odstopna izjava ministrice že pri Bratuškovi

Objavljeno 25. marec 2014 09.43 | Posodobljeno 25. marec 2014 10.30 | Piše: T. L., P. J.

Alenka Trop Skaza je včeraj zvečer odstopno izjavo poslala predsednici vlade Alenki Bratušek in ministrstvu za zdravje.

Alenka Trop Skaza in Smiljan Skaza leta 2011.

LJUBLJANA – Govorice o odstopu novopečene ministrice za zdravje Alenke Trop Skaza so se uresničile. Po twitterju se je najprej razširila novica, da je ministrica včeraj zvečer odstopno izjavo poslala predsednici vlade Alenki Bratušek in na ministrstvo za zdravje. V službi za odnose z javnostjo predsednice vlade smo izvedeli, da o domnevni odstopni izjavi Trop Skazove še niso obveščeni.

Je pa neuradne informacije kmalu potrdila sama Trop Skazova, saj je med drugim za nacionalni radio potrdila, da je odstopno izjavo premierki res podala.

Zdržala je točno mesec dni

Naj spomnimo: ministrice že včeraj ni bilo v službi, saj je bila na bolniški. Za pojasnila smo se obrnili tudi na kabinet predsednice vlade in ministrstvo za zdravje, odgovore pa še čakamo. Trop Skazovo je državni zbor (DZ) na mesto ministrice potrdil pred natanko mesecem dni.

Zaradi poslov podjetja njenega moža so se vseskozi pojavljali sumi o transparentnosti in nepristranskosti delovanja tedaj še kandidatke za ministrstvo. Podjetje moža Trop Skazove naj bi prek poslov z zdravstvenimi institucijami namreč ustvarilo kar 70 odstotkov posla. Trop Skazova je očitke o morebitnih povezavah z moževim podjetjem vseskozi zanikovala, saj se je kot prokuristka iz podjetja umaknila.

DZ jo je sicer potrdil 25. februarja, zdaj pa ima premierka Bratuškova na mizi že njeno odstopno izjavo. 

Deli s prijatelji