ZZZS

Odstopila Utroša in Lukič, Semolič trenja zanika

Objavljeno 06. junij 2014 15.37 | Posodobljeno 06. junij 2014 15.39 | Piše: A. K.

Odstopila sta vidna predstavnika ZSSS.

Milan Utroša (drugi z leve) je odstopno izjavo podal v petek, dva dni pozneje je odstopil še Goran Lukič (skrajno desno).

LJUBLJANA – Vidna člana Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) sta odstopila. Milan Utroša je odstopno izjavo podal v petek, dva dni pozneje je odstopil še Goran Lukič, poroča Večer.

Semolič trenja zanika

Utroša je kot uradni razlog navedel izpolnjevanje upokojitvenih pogojev, Goran Lukič pa do izteka odpovednega roka razlogov za odstop noče komentirati. Dušan Semolič trenja znotraj sindikata zanika, po neuradnih informacijah pa se je zapletlo okoli njegovega naslednika. Menda so mnogi kot tega videli Lukiča.

Utroša je bil sicer zadnje desetletje generalni sekretar ZSSS, posebno pomemben pa je njegov prispevek k oblikovanju delavskega samoupravljanja. Goran Lukič je bil eden od aktivnejših vodilnih članov znotraj ZSSS. Uradno je opravljal funkcijo izvršilnega sekretarja za politiko zaposlovanja in migracije, vodil je javne kampanje, skrbel za odnose z javnostjo, za mlade in socialno podjetništvo, njegovo področje dela pa je tudi »sindikalizem«.

Deli s prijatelji