ODLOČITEV

Odstopil direktor UKC Maribor

Objavljeno 20. april 2016 17.28 | Posodobljeno 20. april 2016 17.44 | Piše: Mo. S.

Priporočeno pismo je romalo k predsednici sveta zavoda.

Gregor Pivec.

MARIBOR – Direktor UKC Maribor Gregor Pivec je predsednici sveta zavoda Vlasti Kovačič Mežek podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja.

Kot je zapisal v sporočilu, hkrati uveljavlja pravico do oživitve zadnje veljavne pogodbe o zaposlitvi za delovno mesto zdravnik specialist, kar pomeni, da se vrača na delovno mesto zdravnika specialista »z vsemi pravicami in obveznostmi po zadnji veljavni pogodbi o zaposlitvi za delovno mesto zdravnik specialist«.

In kaj je zapisal v kratki obrazložitvi?

Kot pravi, se je za to odločil zaradi ustrezne strokovne izobrazbe, posebne jezikovne usposobljenosti in potrebe po aktivnem sodelovanju zdravnikov specialistov pri nudenju medicinske pomoči in strokovni obravnavi bolnikov, in sicer kljub obstoječemu mandatu ter v osebni želji za lasten prispevek k pozitivni rešitvi kadrovske stiske v bolnišnici. Po koncu odpovednega roka se želi torej vrniti na delovno mesto specialista in se za »polni delovni čas posvetiti medicinsko-terapevtski obravnavi bolnikov«.

Ni želel sodelovati pri »pogrebu«

Medtem pa v UKC Maribor razlogov za njegov odstop niso navedli. Pivca, ki je mariborsko bolnišnico vodil več kot 20 let, so sicer nekateri pozivali k odstopu zaradi njegove osebne odgovornosti zaradi pomanjkanje kadra in odpadanje operacij. Pivec je še februarja dejal, da odstopa ne izključuje, če se razmere do konca leta ne bodo uredile in če UKC Maribor ne bo mogel uresničevati zastavljenih ciljev. »Kakor sem bil pri ustvarjanju kliničnega centra, ne želim biti pri njegovem pogrebu,« je takrat dejal.

Deli s prijatelji