TEŽAVE

Odstopil direktor Aha Mure Damir Kočan

Objavljeno 26. februar 2014 17.53 | Posodobljeno 26. februar 2014 17.53 | Piše: STA, Mo. S.

Še v petek je predstavljal vizijo družbe, zakaj se je odločil za odstop, pa (še) ni pojasnil.

Damir Kočan.

MURSKA SOBOTA – Direktor Aha Mure Damir Kočan je odstopil. Vzroki za odločitev uradno niso znani, saj odstopa ne komentirata ne on ne solastnica Aha Mure Mojca Lukančič.

Še v petek predstavljal vizijo družbe

Na novinarski konferenci v petek je Kočan dejal, da vidi prihodnost Aha Mure v razvijanju prestižnih blagovnih znamk, Mura pa bo po njegovem obstala, »če bodo vsi deležniki k temu prispevali konstruktivno in v interesu podjetja«. »Zato sem tudi prišel in si zmeraj želel, da glede na kompetence, ki jih Mura ima, in na izdelek, v katerega zaupamo, uspe,« je dejal. Povedal je še, da morajo v družbi povečati produktivnost dela, da bodo postavili temelj za finančno vzdržnost podjetja, da so v zadnjih mesecih prevetrili pristop na trgu in pospešili delovanje, vidni pa so tudi finančni rezultati.

Lukančičeva pa je opozorila, da ob morebitnem stečaju ne bo več nadaljevanja proizvodnje, kot je bilo to ob stečaju leta 2009, saj naj bi partnerji v tem primeru prekinili sodelovanje z njo. Nemški finančni sklad Peacock, ki naj bi vstopil v lastniško strukturo skupine Aha, ki je lastnica Aha Mure, se s 17 bankami in lizinškimi družbami intenzivno pogaja o odkupu terjatev.

Pošte še niso prevzeli

Kot je znano, je Davčna uprava RS (Durs) 5. februarja okrožnemu sodišču v Murski Soboti poslala predlog za uvedbo stečaja Aha Mure, ker ji družba dolguje okoli 4,5 milijona evrov. 17. februarja je plačala predujem za stroške postopka, 19. januarja pa je sodišče Aha Muri naslovilo poziv, da se opredeli o predlogu za začetek stečaja. Po neuradnih podatkih pošte v družbi še niso prevzeli, o stečaju pa bo sodišče odločalo petnajst dni po tem, ko bo Aha Mura prevzela pošto, seveda pa lahko zahteva odlog odločanja o Dursovem stečajnem predlogu oziroma proti njemu ugovarja, kar omogoča insolventna zakonodaja.

Deli s prijatelji