PRODAJA

Odstavljenega Vebra nekaj fičnikov ne gane

Objavljeno 14. april 2015 19.39 | Posodobljeno 14. april 2015 19.39 | Piše: STA, T. L.

Za položaj Telekoma Slovenije v sklepni fazi prodaje se nekdanji minister Veber ne čuti odgovornega.

Bo Veber odstopil sam ali bo počakal na razrešitev?

LJUBLJANA – Poslanec SD Janko Veber, ki ga je analiza posledic prodaje Telekoma odnesla s položaja ministra, se za položaj družbe v sklepni fazi prodaje ne čuti odgovornega. »Če postopek ne upošteva obrambno varnostnega vidika, v katerega so bile vložene milijarde, je teh nekaj fičnikov, kolikor jih ponujajo, povsem nesprejemljiva cena,« meni Veber.

Poslanec SD Veber je v izjavi novinarjem v državnem zboru ocenil, da se brez upoštevanja obrambno varnostnega vidika postopek prodaje Telekoma Slovenije sploh ne bi smel začeti. Nikakor se tako ne čuti odgovornega za nastali položaj in padec vrednosti delnice Telekoma v sklepni fazi prodaje. Po njegovih besedah namreč ni cene, po kateri bi sam prodal Telekom, če se ne upošteva omenjenega vidika.

Veber zadovoljen

Tako je zadovoljen, da je lahko opozoril na pomen Telekoma Slovenije, in upa, da bodo to upoštevali tudi v nadaljevanju ravnanja z družbo.

Ob tem zagotavlja, da bo še naprej opozarjal na obrambno varnostni vidik glede Telekoma, vse ostalo pa, kot pravi, ni v njegovi pristojnosti. S tem je odgovoril tudi na vprašanje, ali zdaj po njegovem mnenju do prodaje družbe ne bo prišlo.

Cena delnice Telekoma Slovenije je dan po informaciji, da je za večinski delež družbe prispela le ena zavezujoča ponudba, občutno upadla. Telekomove delnice so se pocenile za 6,87 odstotka, na 119,20 evra. Upad je med trgovanjem presegel celo deset odstotkov.

Nekateri ocenjujejo, da je na sedanji položaj Telekoma vplivala tudi afera Veberkom. Državni zbor je po okoli mesecu dni afere na predlog premierja Mira Cerarja Vebra razrešil s položaja ministra za obrambo. Po njegovem mnenju je namreč ravnal nezakonito, ko je obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo naročil analizo posledic prodaje Telekoma.

Deli s prijatelji