DENARJA NI?

Odpravnine za Janševe, napredovanja za Turkove

Objavljeno 15. marec 2013 08.21 | Posodobljeno 15. marec 2013 15.49 | Piše: A. L.

Janševi bodo proračun stali dodatnih 60 tisočakov, Turk menda tiste s pravo izkaznico dvignil tri razrede višje, kar letno pomeni 35 tisočakov več.

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Janez Janša in njegov minister Žiga Turk.

LJUBLJANA – Več kot polovica uslužbencev v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, katerih služba je omejena s trajanjem njegovega mandata, bo izkoristilo pravico do odpravnine v znesku treh osnovnih plač. To pravico bodo izkoristili Nika Dolinar Divjak, Kaja Draksler, Jerneja Končan Babič, Ksenija Koren, hči evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič Ina Kukovič, Karina Medved, Mojca Megušar, Katja Novak, Borut Petek, Matjaž Novak in Žiga Stojan, poroča Dnevnik. Konec Janševega mandata bo tako državni proračun izpraznil še za dodatnih 60.000 evrov bruto. 


Pojasnilo iz KPV

Iz kabineta predsednika vlade so nas opozorili, da je Dnevnikov novinar poizvedoval le po pravici do odpravnine in ne o podatku, kdo od zaposlenih bo to pravico dejansko uporabil. Pri tem so dodali, da skladno z uveljavljeno prakso pravico do odpravnine lahko uveljavlja zgolj uslužbenec, ki po prenehanju delovnega razmerja zaradi prenehanja mandata nima zagotovljene zaposlitve oziroma je brezposeln.

Najvišje odpravnine bodo prejeli vodja kabineta Nika Dolinar Divjak ter sekretarji Ksenija Koren, Borut Petek in Matjaž Novak.

Turkovi izbranci napredovali

V Dnevniku opozarjajo na napredovanja pred odhodom Janševe vlade na ministrstvu Žige Turka (MIZKŠ). Spremenjen je bil namreč akt o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest na MIZKŠ, s čimer je osem javnih uslužbencev s premestitvijo na zahtevnejša mesta v povprečju pridobilo tri plačne razrede. Šlo naj bi predvsem za kadre blizu SDS in NSi. »To v skupnem znesku pomeni približno 35.000 evrov na letni ravni,« pojasnjujejo na MIZKŠ.

Deli s prijatelji