OHLADITEV

Odpira se Kolezija, cene pa razburjajo

Objavljeno 10. julij 2015 14.47 | Posodobljeno 10. julij 2015 14.48 | Piše: T. L.

Konec tedna bo kopanje stalo 11 evrov. Zunaj Ljubljane so cene obiska letnih kopališč denarnici prijaznejše.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Marsikaterega Ljubljančana bo v teh vročih dneh razveselilo uradno odprtje najstarejšega mestnega kopališča Kolezija. Manj razveseljive pa so ob tem za številne Ljubljančane cene.

Odrasli bodo za kopanje med tednom plačali 9 evrov (po 16. uri 7), otroci do 14. leta, dijaki, študentje 7 evrov do 16. ure, kasneje evro manj. Konec tedna in za praznike bo odrasle kopanje stalo 11 evrov, popoldansko hlajenje pa 9 evrov. V enakem terminu bodo otroci, dijaki, študentje in upokojenci odšteli za kopanje 9 evrov oziroma popoldne 7 evrov. Družina (do 5 oseb) bo za obisk ob koncu tedna morala odšteti 35 evrov. 

image

Objava cenika na eni od facebook strani je sprožila kar nekaj nelagodja med uporabniki. Večina meni, da so cene previsoke. Sploh za občinsko kopališče. In ne pozabite, družine se bodo najbrž na kopališče pripeljale z avtom, za katerega bo treba plačati še parkirnino.


Cena vstopnic je pomembna

O tem, da očitno cena vstopnice igra pomembno vlogo pri zanimanju ljudi za obisk letnih kopališč, priča naval na kopališče na Kodeljevem. 

Javni zavod Šport Ljubljana, ki upravlja tako kopališče Kodeljevo kot tudi Kolezijo, je namreč v torek na facebooku zaradi gneče na kopališču obiskovalce prosil za razumevanje. Res pa je, da so ob tem imeli v mislih ponedeljke, ko je vstopnina nižja. 

»Tokrat malo manj prijetna novička za obiskovalce Kopališča Kodeljevo ... Kapaciteta Kopališča Kodeljevo je 2.125 obiskovalcev. V zadnjih vročih dneh je bilo kopališče polno. Predvsem v ponedeljkih, ko je vstopnina le 2 evra, pride do preobremenjenosti objekta, zato kopališče zapremo oziroma omejimo vstop naknadnih obiskovalcev po doseženi polni kapaciteti. Tako se je zgodilo tudi včeraj in zato je bilo veliko slabe volje med obiskovalci, kar pa seveda razumemo. V Javnem zavodu Šport Ljubljana se strogo držimo pravilnikov, katerih osnovni namen je varnost obiskovalcev. Prosimo za razumevanje in upoštevanje pravil ter strpnost tudi na strani obiskovalcev.«

Primerjava cen

Pojavili so se izračuni, češ da se za tak denar bolj splača odpeljati do jezera, kamor s sabo vzamejo še hrano in pijačo. No, nekateri pa pravijo, da je bazen pač prenovljen in da cene v primerjavi z drugimi kopališči po Ljubljani niso pretirane. Pregled cen na Kodeljevem in Iliriji to potrjuje, za nekaj evrov več pa odstopata kopališči Laguna in Atlantis.

image

Kopališče Ilirija

image

Letno kopališče Park Kodeljevo

Kakor koli že, ob tej priložnosti smo preverili, koliko vas bo stalo kopanje v poletnih kopališčih drugod po Sloveniji. In ugotovitve? Ljubljana cenovno vodi ob tem, da nismo zajeli cen termalnih zdravilišč, saj gre za ponudbo drugačne vrste.

image

Kopališče Laguna

image

Cene obiska kopališča Atlantis

Pa poglejmo: Kopališče Mariborski otok je gostom cenovno prijaznejše: dnevna vstopnica za odrasle stane 5 evrov, za starejše in otroke pa evro manj. Dnevna vstopnica za družino  (2 odrasla in do 3 otroci) je 15 evrov.

image

Mariborski otok

V Kranju ohladitev na letnem bazenu odrasle stane 5 evrov, ostale skupine (otroci, študenti, nezaposleni, upokojenci) pa bodo ob vstopu odšteli 3 evre. Družine (do 3 osebe) bodo plačale za kopanje 9 evrov. Cene popoldanskega kopanja so še nekoliko nižje.

image

Letno kopališče Kranj

Tudi na Letnem kopališču Celje bo obisk med tednom odraslega stal 5 evrov, konec tedna pa 6. Popoldanske vstopnice so cenejše, družinska vstopnica (2 odrasla in dva otroka) pa stane 12 evrov, konec tedna 14. Torej dobrih 20 evrov manj od Kolezije.

image

Letno kopališče v Celju 

V Kamniku bo kopanje odrasle stalo 3,5 evra, ob koncu tedna pa 5 evrov. Družinska vstopnica med tednom pride 7 evrov, konec tedna pa 10.

image

Letno kopališče Pod skalco Kamnik

Sicer vas bo pa tudi obisk plaže stal. Tako v Portorožu dostopa do plaže ne boste plačali, boste pa plačali udobje in senco: za ležalnik dnevno želijo 5 evrov, prav toliko pa tudi za senčnik. Kopanje v bazenu v Žusterni lahko stane manj kot obisk plaže. Odrasli bodo plačali 4 evre, otroci do 14. leta pa 2,5 evra.

image

Kopanje v Žusterni (zgoraj) in cenik na portoroški plaži (spodaj)

image

 

Kje in za koliko denarja pa se v poletni vročini ohlajate vi? Pišite nam.

Deli s prijatelji