ČAKA GA OKREVANJE

Odločeno: Bavčar bo 1. maj preživel v zaporu

Objavljeno 16. februar 2015 13.58 | Posodobljeno 16. februar 2015 14.13 | Piše: Mo. S.

Višje sodišče je očitno upoštevalo mnenje izvedenca Petra Rakovca, da Igor Bavčar trenutno ni sposoben prestajanja zaporne kazni.

Bavčar se trenutno zdravi v izolski bolnišnici Medicor.

LJUBLJANA – Nekdanji prvi mož Istrabenza Igor Bavčar mora v zapor do 30. aprila. Tako je odločil senat ljubljanskih višjih sodnikov, poroča Večer

Bavčar se sicer od 26. januarja zdravi v zasebni bolnišnici Medicor v Izoli (27. januarja bi se moral zglasiti na Dobu), pred kratkim je prestal tudi operacijo na srcu. Zaprosil je za preložitev nastopa zaporne kazni, a so sodniki okrožnega sodišča njegovo prošnjo zavrnili. Izvedenec Peter Rakovec ga je ponovno pregledal in ugotovil, da za zapor trenutno ni sposoben, po odločitvi okrožnega sodišča pa so se Bavčarjevi odvetniki pritožili na višje sodišče.

Tam so zdaj trimesečni odlog prestajanja zaporne kazni tudi po poročanju MMC odobrili, tako da bo moral Bavčar v zapor takoj po rehabilitaciji v toplicah. Bavčar je sicer še v bolnišnici, nekaj tednov pa bo okreval še doma in v toplicah.

Če ga v zapor ne bo, bo sodišče odredilo privedbo.

Kaj mu očitajo?

Do kaznivih dejanj je prišlo leta 2007 ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško prodala najprej hčerinski družbi Plinfin za 23 milijonov evrov. Nato je pivovarna prodala Plinfin za vsega 7500 evrov Sportini, ta pa 1. oktobra 2007 za 24,9 milijona Microtrustu v lasti Nastje Sušinskega. Istega dne je Microtrust prodal Istrabenzov paket Pom-Investu za 49,2 milijona evrov in s tem zaslužil 24,3 milijona evrov.

Deli s prijatelji