ZADETEK

Odlepil jim je petstotaka

Objavljeno 10. februar 2017 12.45 | Posodobljeno 13. februar 2017 11.47 | Piše: B. K. P.

Dušanu Jožetu Dimcu iz Dobrove je Terna prinesla prvo nagrado v življenju.

Najprej sta se pokazala dva enaka simbola, nato še tretji. Foto: Dejan Javornik

DOBROVA – »Počasi sem odlepil nalepko in najprej videl, da sta prvi dve številki spodaj enaki, nato sem potegnil do konca in pokazala se je še tretja enaka številka,« Dušan Jože Dimc opiše napeti trenutek, ko mu je z naslovnice Slovenskih novic na osebni račun povsem nepričakovano kapnilo pet evrskih stotakov. Odkritje ga je res presenetilo in ni sledilo veselje, temveč, kot v smehu doda, panika. Tista dobra panika, seveda. Prvič se je zgodilo, da se je sicer dolgoletnim naročnikom takole nasmehnila sreča, kljub temu da kot zvesti bralci najbolj branega slovenskega časnika zvesto kukajo tudi pod Ternino nalepko. No, najbolj vztrajen je gospod Dimic. »Naročena je sicer žena, a se ji ne ljubi gledati pod nalepko, ker nikoli nič ni bilo,« prešerno doda.

Morda bo zdaj bolj radovedna tudi ona, saj se je moževa vztrajnost še kako izplačala. Kaj bodo z denarjem, Dimčevi še ne vedo. Kupček evrov jih je razveselil komaj včeraj, a gospod Dimc se je takrat že odločil, da bodo denar bratsko razdelili. Nekaj bo dobila 28-letna hči, s preostalim pa se bosta pustila razvajati zakonca iz Dobrove.

Prva letošnja Terna bo bralce razveseljevala še do konca meseca, natančneje do 25. februarja, precej pa je že bilo tistih s srečnimi prsti, ki so pod nalepko odkrili tri enake simbole s katero od večjih nagrad. Poleg 500 evrov bruto so to še robotski sesalniki, visokotlačni čistilnik pa smo pred dnevi že podelili gospe Mariji Horvat iz Ljubljane, ki je imela res srečo. Časnika, kjer se je pod nalepko skrivala nagrada, ji namreč na prag ni prinesel dostavljavec, temveč ga je tistega dne kupila.

Deli s prijatelji