RAZPIS

Odhajajoči Virant išče štiri svetovalce

Objavljeno 22. maj 2014 10.18 | Posodobljeno 22. maj 2014 00.20 | Piše: P. J.

Gregor Virant je napovedoval, da bo tokrat drugače in da vlada v odhajanju ne bo »podlegla kadrovanju«.

Vlada v odhajanju je še prejšnji teden govorila, da ne bo zaposlovala, MNZ pa je že objavil novi razpis.

LJUBLJANA – Na ministrstvu za notranje zadeve Gregorja Viranta zaposlujejo. Na spletu so pred časom razpisali delovna mesta za svetovalca v direktoratu za informatiko in e-storitve, v sektorju za podatkovno infrastrukturo in na oddelku za sistemsko administracijo in aplikativno podporo. Za zaposlitev za določen čas (eno leto in pol) ste se lahko prijavili do 20. maja. 

Svetovalec za leto in pol

V Virantovem kabinetu iščejo kandidata, ki bo najmanj visokošolsko strokovno izobražen s področja matematike in statistike, računalništva, elektrotehnike in energetike oziroma elektronike in avtomatizacije. Kandidat mora imeti najmanj sedem mesecev delovnih izkušenj. Njegove dolžnosti bodo pomoč pri nalogah in opravilih projektne skupine in delo pri operaciji 'elektronsko javno naročanje'. Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati s poznavanjem nalog sistemske administracije in poznavanjem tehnologije linux, java, mrežnih povezav in protokolov TCP/IP, http, poznavanjem koncepta funkcionalnih in obremenitvenih preizkusov ter splošnim poznavanjem razvojnih metodologij informacijskih sistemov.

Kandidat mora biti državljan Slovenije, ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ne sme biti obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, zoper njega pa ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti. Vse podatke o razpisu preverite tukaj.

Medtem pa so na ministrstvu za notranje zadeve odprli še tri razpise za delovna mesta.

V četrtek so objavili dva:
– Razpis za višjega svetovalca v Uradu za finančne zadeve in nabavo, Službi za evropska sredstva, Projektni enoti za sklade notranje varnosti in migracije. Višjega svetovalca bodo zaposlili za čas trajanja projekta, predvidoma do 31. 3. 2016, izbran kandidat pa bo imel uradniški naziv višji svetovalec II. Razpis najdete tukaj. Rok za prijavo na razpis pa je osem dni po objavi razpisa
– Tri dni časa za prijavo imajo kandidati za višjega svetovalca v Uradu za finančne zadeve in nabavo, Službi za evropska sredstva, Projektni enoti za strukturne sklade. Gre za zaposlitev za določen čas, do predvidoma 31. avgusta 2015. Razpis najdete tukaj.

Dan kasneje so objavili še enega:

– Razpis za svetovalca v Sektorju za okoljske statistike, v Oddelku za statistiko kmetijstva, gozdarstva, ribištva in lova. Gre za nadomeščanje uslužbenke na materinskem in starševskem dopustu. Razpis najdete tukaj.
 

Česa Bratuškova ne dovoli?

Predsednica vlade je sicer prejšnji teden po seji vlade dejala, da v tem prehodnem obdobju ne bo dovolila niti ene zaposlitve iz določenega v nedoločen čas. Gregor Virant se je tedaj strinjal, da »vlada v odhajanju kakšnih strateških kadrovskih odločitev pač ne more in ne sme sprejemati«. Dejal je, da bo tokrat drugače kot v preteklosti, a vendar so prav na njegovem ministrstvu odprli razpis, na katerem iščejo novega svetovalca.

Na ministrstvu za notranje zadeve pravijo, da gre za projektno delo, za zaposlitev pa so dobili 10. aprila tudi soglasje vlade. »Navedeno zaposlitev delno financira EU in je kot taka nujna za nemoteno delovanje Direktorata za informatiko in e-storitve ter posledično celotnega organa.« Sedem mesecev delovnih izkušenj za to delovno mesto je določenih v uredbi o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave in v pravosodnih organih. Zapisali so, da se lahko »na objavo lahko prijavijo vsi zainteresirani kandidati, ki bodo uvrščeni v izbirni postopek, če izpolnjujejo vse predpisane pogoje. Na razpisu bo izbran strokovno najbolj usposobljen kandidat, kar bo preverjeno v izbirnem postopku.«

Deli s prijatelji