POZOR

Oddajte ugovor na Durs, da ne boste kaznovani

Objavljeno 03. maj 2013 09.07 | Posodobljeno 03. maj 2013 09.07 | Piše: STA, D. P.
Ključne besede: Durs ugovor

Naslednji paket informativnih izračunov bodo z Dursa poslali 31. maja.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Davčna uprava RS (Durs) samo še danes čaka morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2012, ki jih je v začetku aprila poslala dobrega pol milijona zavezancem. Tistim, ki se z vpisanimi podatki strinjajo, ni treba storiti ničesar, saj bo izračun samodejno postal odločba o odmeri dohodnine.

Vrnjeno do 31. maja

Prvi paket, v katerem je bilo 509.916 informativnih izračunov dohodnine za leto 2012, je davčna uprava poslala zavezancem po pošti 2. aprila. Zavezanci, ki so lani med letom plačali preveč dohodnine, bodo to dobili povrnjeno 31. maja, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine pa je 3. junij.

Ugovor obvezen

Zavezanci, ki ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizka ali previsoka, morajo podati ugovor. V nasprotnem primeru storijo davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa v višini med 400 in 1200 evri. Obrazec je objavljen na spletnih straneh Dursa, dobiti pa ga je mogoče tudi na davčnih uradih. Ugovor je mogoče poslati tudi z digitalnim potrdilom prek sistema e-Davki.

Naslednji paket informativnih izračunov bodo z Dursa poslali 31. maja. Tistim, ki izračuna do tedaj ne bodo prejeli, a so zavezanci za plačilo dohodnine, bodo morali napoved za odmero dohodnine vložiti sami, in to v obdobju med 15. junijem in 1. avgustom.
 

Deli s prijatelji