PODJETNI MLADCI

Od sendvičev in spornih poslov do kabineta Bratuškove

Objavljeno 18. januar 2014 10.27 | Posodobljeno 18. januar 2014 10.27 | Piše: A. K.

Poleg političnih podvigov so jim skupne tudi podjetniške izkušnje.

Bratuškova v svojem kabinetu zbira nove, mlade in lepe obraze.

LJUBLJANA – Kot smo poročali, predsednica vlade Alenka Bratušek v svojem kabinetu zbira nove, mlade in lepe obraze. Jerneju Pavliču, nekdanjemu predsedniku podmladka Pozitivne Slovenije (PS), in Klemnu Žibertu, ki je vodil ljubljanski Mladi forum SD, naj bi se kmalu pridružil tudi Žiga Vavpotič. Poleg političnih podvigov so trojici skupne tudi podjetniške izkušnje.

Povezan s Peklarjem

Vavpotič, programski direktor in soustanovitelj zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Ypsilon, je med drugim vodil Zavod za mladino, je član upravnega odbora neprofitne organizacije EcoVentures in predstavlja tudi organizacijo Hakes, ki mladim pomaga pri študiju v tujini. Poleg tega denar služi s svetovanjem prek svojega podjetja Globaldreamvision, ki je lani pridelalo okoli 26 tisočakov. Bil je tudi vodja poslovnega kluba Socius, povezanega z Leonardom Peklarjem, obtoženim fiktivnih svetovalnih poslov. V letih 2011 in 2012 je svetoval kinološki zvezi in državnemu svetu, do lanskega januarja pa tudi ljubljanski študentski organizaciji, ko so z njim pretrgali sodelovanje, poročajo Finance.

Sporna naložba

Jernej Pavlič, državni sekretar in sin poslanke PS, je bil do lani podpredsednik Prihodnosti Slovenije, podmladka PS. V politiko se je zavihtel iz študentske organizacije, kjer je bil do predčasnih parlamentarnih volitev leta 2011 študentski poslanec. Spremljajo ga govorice, da naj bi se bil okoristil pri naložbi študentske organizacije v podjetje, ki proizvaja znane tiskalnike printbokse.

Četrt milijona v 2012?

Klemen Žibert, državni sekretar iz vrst SD, ima bogate poslovne izkušnje. Družba Vrep, d. o. o., ki jo je Žibert ustanovil s Tomislavom Mariničem, prodaja sendviče na ljubljanskem Kongresnem trgu in na železniški postaji, v lasti ima tudi špageterijo Republica Pasta v središču mesta. Podatki kažejo, da je Vrep leta 2012 ustvaril za več kot četrt milijona evrov prihodkov. Žibert sicer ne želi govoriti o svojih poslih.

Deli s prijatelji