STEČAJ

Od ponedeljka jih bo še 200 več na borzi dela

Objavljeno 08. avgust 2013 16.16 | Posodobljeno 08. avgust 2013 16.16 | Piše: STA, T. L.

Delavcem Himarja v ponedeljek odpovedi delovnega razmerja.

Arhivska fotografija

MARIBOR – Stečajni upravitelj mariborskega storitvenega podjetja Himar, ki ga je lastnik Vladimir Palčec med kolektivnim dopustom pahnil v stečaj, bo okrog 200 delavcem odpovedi delovnega razmerja razdelil v ponedeljek na sedežu podjetja. Kot je povedal upravitelj Milan Vajda bodo odpovedi delili od 10. ure dopoldne.

Na zavodu pripravljeni na delavce

»Danes smo pripravili dokumentacijo ter se sestali s predstavniki zavoda za zaposlovanje,« je pojasnil Vajda in dodal, da bodo tistim, ki se na sedežu podjetja ne bodo mogli zglasiti osebno, odpovedi poslali po pošti.

Tudi na mariborski območni enoti zavoda za zaposlovanje so pripravljeni na prijavo delavcev, ki jih bodo obravnavali prioritetno in jim tako omogočili čimprejšnjo pridobitev denarnega nadomestila in zdravstvenega zavarovanja.

Delavci prejeli vse plače, prispevki tudi plačani

Vajda danes ni želel napovedovati, ali drži, da naj bi vsaj del ljudi, ki so ostali brez dela, kmalu našel zaposlitev v katerem izmed podjetij v Palčečevi skupini, saj naj bi bilo za take napovedi še prezgodaj. Delavci so sicer že do zdaj delali v omenjenih podjetjih, saj je bil Himar zgolj storitveno podjetje, ki je ostalim znotraj skupine posojal delavce.

Palčec je za današnji Večer zatrdil, da so delavci prejeli vse plače, vključno z julijsko, poravnane imajo vse prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje ter regres za letni dopust. Prav to naj bi po njegovem povzročilo kapitalsko neustreznost sicer ne pretirano zadolženega Himarja in nato še stečaj. Po podatkih stečajnega upravitelja naj bi dolg znašal okoli 300.000 evrov, še piše omenjeni časnik.
 

Deli s prijatelji