NAPOVED

Od polarnega mraza do januarske pomladi

Objavljeno 05. januar 2015 21.40 | Posodobljeno 05. januar 2015 21.40 | Piše: Mo. S.

Novega snega po nižinah ne bo vsaj še do sredine meseca.

LJUBLJANA – Leto smo začeli v polarnem mrazu, saj smo silvestrovali pri temperaturah pod lediščem, kljub zimi pa je vsak dan toplejši in prav prijetno toplo bo tudi v naslednjih dneh.

Kot nam je povedal vremenoslovec Jure Cedilnik iz Agencije RS za okolje (Arso), se nam obetajo spremembe, in sicer se bo ogrelo. Prihaja namreč malce toplejše obdobje, kar za zimski januar ni najobičajnejše, a kljub temu bodo vsaj nočne in jutranje temperature ostale pod ničlo.

Danes popoldne bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugje pa pretežno jasno. Čez dan se bo ogrelo do 6 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 10. Torek bo pretežno jasen, le dopoldne bo v vzhodni Sloveniji še zmerno do pretežno oblačno, ponekod na jugovzhodu pa bo zjutraj lahko rahlo snežilo. Jutranje temperature bodo od –7 do –2, dnevne pa od 1 do 6.

Morda nove padavine v nedeljo

V drugi polovici tedna bo še toplejše, na zahodu pa bo malce več oblačnosti kot drugje. Opaznejših padavin ne bo, se pa prehod fronte kaže za nedeljo, a ta verjetno ne bo prinesla občutnejše spremembe, pravi Cedilnik. V nedeljo bo morda rahlo deževalo, kaj hujšega pa ne bo.

Kot je Arso sporočil na twitterju, so takšne temperature za januar nekoliko previsoke, novega snega pa po nižinah ne bo vsaj še do sredine meseca.

Deli s prijatelji