POZIV

Od Klemenčiča pričakujejo opravičilo

Objavljeno 07. november 2014 18.03 | Posodobljeno 07. november 2014 18.03 | Piše: T. L.

Odbor 2014 od ministra Klemenčiča pričakuje opravičilo zaradi zavajanja, pozivajo ga, naj za svoje besede javno predloži dokaze.

Janez Janša.

LJUBLJANA – Zaradi izjav, ki jih je za nacionalno televizijo izrekel pravosodni minister Goran Klemenčič in so se nanašale na Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014,image so se zdaj z dodatnimi pojasnili oglasili iz omenjenega odbora, ki ga javnost najbolj pozna po shodih v podporo zaprtemu Janezu Janši.

Tako v odboru obžalujejo, da je Klemenčič v nastopu na nacionalni televiziji, »če se izrazimo zelo milo, zavajal. Zato ministra Gorana Klemenčiča pozivamo, naj javno predstavi dokaze, da je Odboru za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odboru 2014 predlagal točen datum in kraj srečanja, pa se Odbor 2014 povabilu ni odzval. Znanega časa in kraja srečanja namreč minister ni nikoli predlagal.« Zaradi zavajanje od ministra zdaj pričakujejo opravičilo »ali pa naj svoje ministrstvo preimenuje v ministrstvo za dezinformiranje«.                    

Nadaljujejo, da se je Odbor 2014 večkrat želel pogovarjati z ministrom: na seji komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti (24. septembra letos) je minister povedal svoje, potem pa, »ne da bi nas poslušal, odvihral«. Predstavnik Odbora 2014 je tudi 23. oktobra letos prišel na sejo komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, kamor je bil povabljen tudi Klemenčič. »Pričakovali smo, da se bomo lahko pogovarjali z njim o katastrofalnem stanju v slovenskem pravosodju, vendar ministra tam ni bilo.«

»Žalostno je, da ima Slovenija za predsednika vrhovnega sodišča človeka, ki je opravičeval umore, za vrhovnega državnega tožilca človeka, ki je nasprotoval obeležitvi kraja smrti in za pravosodnega ministra človeka, ki je na dobri poti, da postane minister za dezinformiranje,« še zaključijo v Odboru 2014.

Deli s prijatelji