ZA IZBRANCE

Od 60 evrov dalje: na voljo stanovanja po smešnih cenah

Objavljeno 25. maj 2015 13.57 | Posodobljeno 25. maj 2015 13.57 | Piše: STA, T. L.

Vladna stanovanjska komisija objavila razpis za oddajo 21 službenih stanovanj.

Na novogradnje bo po novem letu višji davek.

LJUBLJANA – Stanovanjska komisija vlade je objavila razpis za dodelitev službenih stanovanj v najem. Kot je razbrati iz razpisa, se v najem oddaja 21 nezasedenih službenih stanovanj v Ljubljani, Brežicah, Kopru, Mariboru in Novi Gorici.

Kdo se lahko prijavi in kdo ne

Na razpis se lahko prijavijo zaposleni v vladi, vladnih službah, na ministrstvih in v drugih organizacijskih enotah državne uprave ter državnega pravobranilstva. Za stanovanja lahko kandidirajo tudi uslužbenci na položaju.

Pogoj pa je, da uslužbenec sam ali njegov zakonski oziroma zunajzakonski partner ni lastnik oziroma solastnik stanovanjske nepremičnine v oddaljenosti manj kot 60 kilometrov od kraja zaposlitve do kraja bivališča oziroma ni moč šteti, da je njegov stanovanjski status urejen.

Do prijave na razpis niso upravičeni tudi uslužbenci, ki že zasedajo službeno stanovanje in imajo sklenjeno najemno razmerje za čas dela v državnem organu. Enako velja za zaposlene v policiji in pripadnike stalne sestave Slovenske vojske.

Razpis je objavljen na spletni strani ministrstva za javno upravo, skupaj s seznamom razpoložljivih stanovanj in z informativno višino mesečne najemnine. Prosilci pa lahko oddajo vlogo pri organu, pri katerem so zaposleni do 22. junija. Rok, do katerega morajo državni organi vso dokumentacijo poslati ministrstvu za javno upravo, se izteče 29. junija.

Najvišja najemnina 362 evra, najnižja 62 evrov

V Ljubljani je na voljo šest garsonjer, šest enosobnih stanovanj, dve dvosobni stanovanji in eno trisobno stanovanje. V Brežicah sta za najem na voljo eno enosobno in eno dvosobno stanovanje, v Novi gorici eno enosobno stanovanje, v Kopru garsonjera, v Mariboru pa 2,5-sobno stanovanje in garsonjera.

Najvišji informativni znesek za mesečno najemnino je predviden za trisobno stanovanje na Linhartovi ulici v Ljubljani, in sicer 362 evrov, najnižji pa za garsonjero na Prijateljevi ulici v Ljubljani, in sicer dobrih 62 evrov.

Deli s prijatelji