PRENOVA, KI RAZBURJA

Očitki: glavna ljubljanska ulica je kot »cesta z vasi«

Objavljeno 12. december 2014 08.15 | Posodobljeno 11. december 2014 23.38 | Piše: A. K.

Taka ureditev je le začasna, zatrjujejo na MOL. Glavna ljubljanska ulica naj bi kmalu dobila sodoben videz.

Trenutno stanje na Slovenski cesti v Ljubljani.

LJUBLJANA – V središču prestolnice so se že prižgale lučke in že nekaj dni je čutiti prihajajoče praznično vzdušje. A nekoliko više, natančneje na glavni ljubljanski ulici, je stanje povsem drugačno. Na Slovenski cesti je do 3. decembra, dne, ko so prižgali lučke, potekala rekonstrukcija cesta in marsikdo je ob tem pomislil, da bo tudi cesta videti tako lepa, kot je novoletna okrasitev.

»Neprimerno za praznični čas«

Bralka, ki se je ravno tisti dan znašla v središču mesta, pa nam je sporočila, da je »Slovenska cesta videti grozno oziroma je kot kakšna cesta z vasi«. Po njenih besedah je »asfaltirana malo tu in malo tam«. Osrednja cesta v takem stanju po njenih besedah ni primerna za prestolnico, sploh ne v tem prazničnem času.

Ureditev le začasna

Obrnili smo se na MOL, kjer so nam zatrdili, da je trenutna ureditev na Slovenski cesti le začasna. »Zato je tudi asfaltna prevleka izvedena le v najnujnejšem obsegu, ki omogoča nemoteno odvijanje prometa na tej površini. Tako bo predvidoma do 5. januarja, ko bomo nadaljevali dela in območje celovito preuredili v skladu s trajnostnimi načeli ter mu dali poseben, reprezentativen značaj nacionalnega pomena,« so nam sporočili z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet.

»Sodobna identiteta«

Zatrjujejo, da se bo s celovito prenovo sedanji koridor tranzitnega motornega prometa, ki življenju na ulici ničesar ne prinaša, spremenil v osrednji javni prostor prestolnice. Kot so že napovedali na MOL, bo ulica pridobila »edinstveno in v vsakem pogledu sodobno identiteto«. 

Deli s prijatelji