EKSKLUZIVNO

Obudite spomin na prvi izvod Novic iz leta 1991

Objavljeno 14. maj 2016 09.11 | Posodobljeno 14. maj 2016 09.10 | Piše: R. S.

Vabimo vas, da praznujete z nami 25 let izhajanja Slovenskih novic in obujate spomine: objavljamo popolno izdajo prvih Slovenskih novic iz leta 1991.

Pa smo ga dočakali: danes praznujemo rojstni dan najbolj ljudskega in priljubljenega časopisa na Slovenskem! Stari smo 25 let.

Veselite se z nami, preberite prvi izvod Slovenskih novic in obujajte spomine na osamosvojitvene dni.

Kako so nastajale čisto prve Novice?

Pred več kot 20 leti, natančno 14. maja 1991 se je pisalo. Jugoslavija je razpadala, ena marka je bila na črnem trgu vredna 16 dinarjev (uradno v bankah 13, a kaj, ko jih ni bilo za dobiti), v ljubljanskem kinu Komuna je igrala uspešnica Pleše z volkovi – in Slovenci smo odštevali dneve in ure do razglasitve samostojnosti. To je bil čas, ko so nastale Slovenske novice, časnik, kot ga do takrat pri nas še ni bilo. V ospredje smo postavili malega človeka.

V zadnjih 25 letih smo osvojili vaša srca, postali smo daleč najbolj bran časnik na Slovenskem, pobrali priznanja za zaupanja vredno znamko (Reader's Digest Trusted Brand), predstavili smo našo digitalno podobo, ki jo ravnokar spremljate, vmes pa smo se še uspešno razširili na nove, moderne platforme, kakršni so pametni telefoni in tablice.

Vabimo vas, da si ogledate našo povsem prvo številko Slovenskih novic iz leta 1991 

Kliknite na povezavoimage. Časopis se vam bo v elektronski obliki odprl v novem oknu. Po straneh listate s kliki na puščici na levi in desni strani zaslona. Stran lahko povečate z izbirnikom pod menijem Orodja. Uživajte v branju!

Deli s prijatelji