LUKA KOPER

Obstrukcija in javni opomini, vsega pa je kriv Mišič

Objavljeno 23. avgust 2013 21.35 | Posodobljeno 23. avgust 2013 21.35 | Piše: A. L.

Podporo naj bi Mišiču zagotovo dala članica nadzornega sveta Sabina Mozetič.

Gašpar Gašpar Mišič.

KOPER – Na ponedeljkovi seji nadzornega sveta Luke Kuper bi lahko prišlo do obstrukcije vsaj dveh »državnih« nadzornikov, še dva pa se utegneta glasovanja vzdržati, poročajo današnje Finance. Obstaja pa še en scenarij – da pride do zamika glasovanja o novem predsedniku uprave. Predsednik nadzornikov Dino Klobas je pojasnil, da je to mogoče, o podrobnostih pa ni želel govoriti.

S podporo iz MOK

Naj spomnimo, da gre za imenovanje novega predsednika uprave, za katerega kandidira tudi Gašpar Gašpar Mišič, od včeraj nekdanji državni sekretar. Njega naj bi v vsakem primeru podprla članica nadzornega sveta Sabina Mozetič, sicer direktorica uprave na Mestni občini Koper (MOK). Ni pa skrivnost, da se Mišič z županom Borisom Popovičem dobro razume.

Javni opomin Abrahamsbergu

Da bo boj za predsednika uprave precej težek, kažejo odzivi v medijih. Predsednik Desusa Karl Erjavec je javno opomnil člana nadzornega sveta Nikolaja Abrahamsberga, ki je iz njihove kvote, naj ne podpre Mišiča. Erjavec namreč pričakuje, da bo Abrahamsberg pri glasovanju ravnal v skladu s svojo vestjo in v korist luke. Stranka v zvezi s kandidaturo Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper ni sprejela nobenega formalnega sklepa, so pa imeli »zelo poglobljen pogovor«. Ocenili so, da bi bilo imenovanje Mišiča slabo za samo luko, hkrati pa v takem vzdušju Mišič niti ne bi mogel uresničevati svojih načrtov, je po poročanju STA dejal Erjavec.

Abrahamsberg je na vprašanje, ali bo upošteval voljo stranke, dejal: »Boste izvedeli po seji.« Znova je poudaril, da se bo zavzemal za to, da bi nadzorniki v ponedeljek dosegli soglasno odločitev. Če se že zdaj ve, da se nekateri »absolutno ne strinjajo« z imenovanjem Mišiča, je »odgovor jasen«, je še povedal.

Protikandidata

Mišičeva protikandidata sta Gregor Belič in Bojan Brank, vršilec dolžnosti predsednika uprave Luke Koper. Zadnjega naj bi podpirali v stranki SD, čeprav ni član nobene. Pravi, da je uspešen menedžer, ki ima izkušnje tudi iz DHL.

Deli s prijatelji