DODATNA OBREMENITEV

Obrtniki proti bencinskemu centu

Objavljeno 16. januar 2015 17.46 | Posodobljeno 16. januar 2015 17.46 | Piše: Ma. F.

Kot pravijo v zbornici, bencinski cent pomeni dodatno obremenitev gospodarstva, ki se že več let spopada z gospodarsko krizo in je vse manj konkurenčno.

Vodstvo OZS s predsednikom Štefanom Pavlinjekom na čelu je na izredni skupščini konec oktobra prejelo nezaupnico.

LJUBLJANA – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) nasprotuje uvedbi bencinskega centa, ki se v zadnjem času omenja kot dodaten vir financiranja cestne infrastrukture. »Gre za dodatno obremenitev gospodarstva, ki se že več let spopada z gospodarsko krizo in je vse manj konkurenčno,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Večina obrtnikov in malih podjetnikov pri svojem delu vsakodnevno uporablja motorna vozila, zato v OZS menijo, da bi bila dodatna obremenitev v obliki bencinskega centa še en hud udarec zanje. Poleg tega so cene pogonskih goriv v večini sosednjih držav nižje, kar tuje gospodarske subjekte postavlja v konkurenčnejši položaj.

Da je stanje na področju državne cestne infrastrukture slabo, opozarjajo v sekciji za promet pri OZS že vrsto let, vendar pa to po njihovem mnenju nikakor ne sme biti razlog za dodatno obremenitev obrtnikov, podjetnikov in zlasti cestnih prevoznikov, ki z registracijo vozil, s cestninami in z nakupom goriva ogromno prispevajo v državno blagajno.

Deli s prijatelji