DOVOLJ JIM JE

Obrtniki in podjetniki ustanavljajo stranko

Objavljeno 10. oktober 2013 20.18 | Posodobljeno 10. oktober 2013 20.18 | Piše: STA, Mo. S.

Ustanovitelji LGS želijo z novo stranko prebiti prag parlamenta, a se ne želijo razvrščati med leve in desne.

Alojz Kovšca.

LJUBLJANA – Obrtniki in podjetniki niso zadovoljni z gospodarsko politiko v zadnjih 20 letih, odločati želijo sami. Tako bo predvidoma v soboto na ustanovnem kongresu v Velikih Laščah zaživela Liberalno-gospodarska stranka (LGS), je potrdil povedal eden od njenih pobudnikov Alojz Kovšca. O konkretnem programu stranke in številu članov do njenega ustanovnega kongresa ne želi govoriti, je pa potrdil, da presegajo zakonski minimum za ustanovitev stranke, to je 200 članov.

Ne levi, ne desni

Ustanovitelji LGS želijo z novo stranko prebiti prag parlamenta, poudarjajo pa, da prihajajo iz gospodarstva, zato se ne želijo »slovensko stereotipno razvrščati med leve in desne«. Kovšca zagotavlja, da se bodo za povezovanje s strankami odločali zgolj glede na programe, pri čemer pa je kritičen do izvajanja gospodarskih programov obstoječih političnih strank. »Z vsem spoštovanjem do vrhunskih strokovnjakov, ki so vodili to državo, a poglejte, kam so jo pripeljali,« je dejal. 

»Zniževanje stroškov države v tako majhni meri in zniževanje obsega produkcije v tako drastični meri zahteva radikalnejše ukrepe,« še meni. Po njegovem mnenju mora preteči veliko vode, preden se zadeve normalizirajo, a »mi sploh še nismo začeli«, kot obrtnik pa meni še, da smo na robu enostavne reprodukcije.

OZS se od stranke distancira

Kovšca je sicer državni svetnik, kratek čas je vodil tudi Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS), od koder pa so danes sporočili, da zbornica ni med ustanovitelji Liberalno-gospodarske stranke in poudarili, da so nestrankarska organizacija.

Deli s prijatelji