MJU

Obrazec za odpuščanja že pripravljen

Objavljeno 06. april 2012 11.38 | Posodobljeno 06. april 2012 11.38 | Piše: A. L.

Sindikati skočili na noge, na ministrstvu mirijo.

LJUBLJANA – Ministrstvo za javno upravo (MJU) je že pripravilo vzorec sklepa o odpovedi delovnega razmerja javnemu uslužbencu. Gre za realizacijo vladnega sklepa o uvedbi reorganizacije na ministrstvih in v vladnih službah, poroča Delo. To dejanje pa je razburilo predstavnike sindikatov, saj v njem vidijo grožnjo nadaljevanju pogajanj o nižanju plač v javnem sektorju.

»Glede na to, da je bil s 1. aprilom 2012 v skladu z ZVRS-F in ZDU-1F izveden prevzem javnih uslužbencev, je treba zdaj v skladu s sprejetim sklepom vlade začeti postopek reorganizacije. To pomeni, da ministrstva in vladne službe preverijo obstoječo organizacijsko strukturo in vrste ter število organizacijskih enot, prav tako pa preverijo tudi število in strukturo delovnih mest v organu,« je zapisal minister Senko Pličanič.

To ne pomeni, da bo kdo odpuščen

Katja Mihelj Nagode, ki je pri MJU zadolžena za stike z javnostjo, pa pojasnjuje: »Sklep ne pomeni, da bo kdo res odpuščen. Z njegovo pripravo smo zgolj realizirali naročilo vlade iz prejšnjega tedna.« Podobno trdi tudi nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs: »Tovrstni pripomočki so verjetno komu res padli v oči, so pa bili že od prej. Naloga ministrstva za javno upravo oziroma ljudi, ki na ministrstvu skrbijo za ureditev javnega sektorja, je sistemska ureditev javnega prava. Obrazci so zgolj v pomoč. Zaradi enotne prakse in zaradi čim manjših kršitev pravil.«

Deli s prijatelji