BRALEC POROČEVALEC

Obljubljajo prihranek, za katerega boste odšteli več

Objavljeno 05. september 2012 16.06 | Posodobljeno 05. september 2012 00.07 | Piše: Mo. S.

Večina potrošnikov bi pričakovala, da se bolj izplača kupiti zavojček z več tablicami čokolade, vendar očitno ni tako.

Akcija: 100-gramska čokolada stane 1,04 evra.

LJUBLJANA – Kdo ne pozna čokoladic z mlečnim polnilom, ki že leta razveseljuje staro in mlado? Seveda gre za čokolado Kinder italijanskega proizvajalca Ferrero, ki se uspešno prodaja tudi pri nas. Tablice čokolade so različno pakirane, po navadi v embalažo po 100 gramov, seveda pa lahko kupite tudi večjo količino naenkrat. Večina potrošnikov bi pričakovala, da se bolj izplača kupiti zavojček z več tablicami, saj je nekako v navadi, da večja količina hkrati prinese tudi ugodnejši nakup.

Kdaj zares prihranite?

V trgovini Spar, kjer je bralec Tine kupoval omenjeno čokolado, pa velja malo drugače: če kupite, denimo, tri zavitke po 100 gramov, boste za nakup odšteli manj, kot če bi kupili en zavitek po 300 gramov. Tine nam je poslal fotografiji, s katerima je pokazal, da 100-gramska čokolada ob upoštevanju 10-odstotnega popusta stane 1,04 evra, 300-gramski zavojček pa 3,39 evra. Tudi tu so poleg zapisali, da pri tem pakiranju prihranite 10 odstotkov. 

Tudi na etiketi, ki je pritrjena na prodajno polico, lahko opazimo, da kilogram čokolade pri pakiranju po 100 gramov stane 10,40 evra, če je čokolada pakirana po 300 gramov, pa kilogram stane 11,30 evra. Z nakupom torej kljub obljubljenem 10-odstotnem prihranku nismo ravno prihranili.

Imate tudi vi podobno izkušnjo? Delite jo z nami prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji