BRALEC POROČEVALEC

Oblačila odvrgli kar ob železniški tir

Objavljeno 19. februar 2012 19.51 | Posodobljeno 19. februar 2012 19.57 | Piše: Ma. F.

Medtem ko se nekateri trudijo, da bi očistili Slovenijo, drugi brezskrbno onesnažujejo naravo.

Odvržena oblačila v naravi.

KRANJ – Letos prostovoljci društva Ekologi brez meja v sodelovanju s številnimi partnerji ponovno pripravljajo vseslovensko enodnevno čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012. V soboto, 24. marca, bodo poskušali združiti 250.000 prostovoljcev ter pozitivno energijo, ki jo prebivalci Slovenije premoremo in smo jo že dokazali 17. aprila 2010, usmeriti v skupni cilj.

Prostovoljci bodo do pomladi po Sloveniji iskali in preverjali lokacije divjih odlagališč v digitalnem registru, ki so ga ustvarili med lanskim projektom Očistimo Slovenijo v enem dnevu, spomladi 2012 pa bodo s čistilno akcijo s teh divjih odlagališč odstranili komunalne odpadke.

Sramotno odvržena oblačila v Kranju

Trud in pozitivna naravnanost organizatorjev in prostovoljcev, ki podpirajo projekt Očistimo Slovenijo, sta resnično pohvalno delo. Vendar pa se kljub trudu, kot kaže, ne morejo izogniti nekaterim, ki jim za naravo ni dosti mar.

Bralec Rafko nam je posredoval fotografijo, ki je nastala med današnjih sprehodom v Kranju. Prikazuje veliko število oblačil, odvrženih ob železniške tire. Številni ljudje svoja rabljena oblačila, ki jih nameravajo zavreči, oddajo na Rdeči križ ali Karitas. Nekateri pa rabljena oblačila preprosto odvržejo v naravo, ne da bi se vprašali, kdo jih bo pospravil.

 

Deli s prijatelji