SLUŽBA

Objavljen razpis za direktorja Viba filma

Objavljeno 09. maj 2014 13.30 | Posodobljeno 09. maj 2014 13.30 | Piše: STA, A. L.

Izbrani kandidat bo na direktorski stol ustoličen za naslednjih pet let.

Minister Uroš Grilc.

LJUBLJANA – Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Filmski studio Viba film Ljubljana. Vibo trenutno vodi v. d. direktorja Vojko Stopar. Funkcijo v. d. je prevzel januarja letos, potem ko je bil z mesta direktorja javnega zavoda predčasno razrešen Igor Prodnik. Razpis je odprt do 23. maja.

Izbrani kandidat mora poleg izpolnjevanja splošnih pogojev imeti ustrezno izobrazbo in najmanj pet let ustreznih delovnih izkušenj na vodilnem delovnem mestu. Od njega se zahteva tudi poznavanje filmskega področja s poudarkom na filmski tehnologiji v vseh fazah izdelave filma. Kandidati morajo k prijavi priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

Še mnenje sveta javnega zavoda

Minister za kulturo bo izbranega kandidata po predhodnem mnenju sveta javnega zavoda imenoval za direktorja javnega zavoda za obdobje petih let.

Minister za kulturo Uroš Grilc je Prodnika s funkcije direktorja Vibe predčasno razrešil zaradi kršitev na področju zaposlovanja v povezavi z javnofinančnimi predpisi in kršitev na kadrovskopravnem področju. Prodnik je očitke zavrnil in jih ocenil kot neutemeljene.

Deli s prijatelji