MUHASTO

Obetajo se nove nevihte in ohladitev

Objavljeno 18. julij 2016 16.11 | Posodobljeno 18. julij 2016 16.11 | Piše: Mo. S.

Novega vročinskega vala še ne bo.

LJUBLJANA – Prijetno poletno vreme se bo nadaljevalo še nekaj dni, vmes bo le občasno nekaj možnosti za padavine. Kot nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Luka Ravnik v prihodnjih dneh namreč še ne bo večje spremembe.

Za zdaj kaže, da bodo v gorskem svetu morda nastale posamezne plohe ali nevihte, le danes zvečer in ponoči je mogoče, da se bodo pojavile tudi drugod po državi, vendar padavine ne bodo obilne. Sicer pa bo danes prevladovalo sončno vreme z vmesno oblačnostjo in s temperaturami med 25 in 30 stopinjami.

Prihaja hladna fronta

Do četrtka bo podobno, pojasnjuje Ravnik. »Čakajo nas prevladujoče sončno vreme z razvojem dnevne kopaste oblačnosti in kakšna ploha ali osamljena nevihta zlasti v gorskem svetu ter temperature do 30 stopinj Celzija.« To bo držalo nekje do četrtka, potem pa se spet obetajo bolj kisli dnevi.

V četrtek popoldne bo spet večja verjetnost kakšne plohe ali nevihte na severu države, lahko pa vse skupaj odnese tudi niže proti jugu. Za konec tedna kaže, da nas bo prešla oslabljena hladna fronta, ki bo s seboj prinesla nekaj neviht, krajevne padavine in manjšo osvežitev – s 30 stopinj se bo predvidoma ohladilo na približno 25. »Temperature bodo vzdržne, vročinskega vala ne bo,« je jasen vremenoslovec.

Deli s prijatelji