HLADNA FRONTA

Obeta se pravi šok: popoldne bo hladnejše od jutra

Objavljeno 09. avgust 2016 15.45 | Posodobljeno 09. avgust 2016 15.46 | Piše: Mo. S.

S prihodom padavin se bo precej ohladilo tudi ozračje.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Po večinoma sončnem dnevu nas že zvečer, zlasti pa ponoči, čaka velika sprememba, ki bo zadišala po jeseni.

»Začelo se bo v noči na sredo, najprej na severozahodu države, potem pa se bodo padavine razširile proti notranjosti. Glavnina padavin bo padla jutri dopoldne oziroma čez dan,« nam je povedala Veronika Hladnik, dežurna vremenoslovka pri Agenciji RS za okolje (Arso). Več padavin bo v zahodnem delu države, vendar hujšega, na primer kakšnih poplav, za zdaj ni zaznati.

Mrzlo bo, prav jesensko

Bo pa večje spremembe zaznati pri temperaturah zraka. »V sredo zjutraj bo še razmeroma toplo, potem pa se bo ohladilo. Lahko se zgodi, da bodo popoldanske temperature nižje od jutranjih, ponekod, na primer v osrednji Sloveniji, le okoli 15 stopinj Celzija,« pojasnjuje Hladnikova. Kot kaže, bo torej že precej jesensko – najhladnejše bo seveda na Gorenjskem, drugod pa nekje med 15 in 18 stopinj, zato zjutraj ne pozabite na primerna oblačila in obutev. Ob morju bo okoli 20 stopinj.

Po prehodu fronte bodo v četrtek še kratkotrajne plohe in kakšna nevihta, večjih padavin pa ne več. Nato pa sledijo spet lepši, prav poletni dnevi, še napovedujejo vremenoslovci.

Napoved temperatur v sredo zjutraj in poopldne (vir: Arso):

image

image

Deli s prijatelji